• Vi gratulerer Lars Monrad-Krohn med dagen! Han var den drivende kraften bak etableringen av Norsk Data og startmotoren for norsk IKT-næring. (FOTO: Sigurd R. Klæva)

  Lars Monrad-Krohn 85 år

  "Ved å sitte midt i miljøet blant startups og mer modne vekstselskaper i Forskningsparken og ved å gjøre seg selv tilgjengelig for alle, er han et eksempel på at ”pay forward” kulturen ikke bare er et amerikansk fenomen." Karl-Christian Agerup, Oslotech.  Les saken her

 • Erna Solberg åpnet ShareLab! I ShareLab møtte Erna Solberg Håvard J. Haugen i firmaet Corticalis. De har funnet en ny metode for vekst av nytt benvev som er sterkere enn tidligere (Foto: Sigurd Klæva, Oslotech).

  ERNA SOLBERG ÅPNET SHARELAB

  Erna Solberg åpnet ShareLab! I ShareLab møtte Erna Solberg Håvard J. Haugen i firmaet Corticalis. De har funnet en ny metode for vekst av nytt benvev som er sterkere enn tidligere (Foto: Sigurd Klæva, Oslotech). Les mer

 • Fra venstre Henrik Hatlebrekke, StartupLab/Mobility Lab, Thea Wiig, Oslotech, Nils Petter Nordbø, Hyre og ved laderen: Paal Christian Myhre i Meshcrafts (Fotos: Oslotech).

  Tester grønn bildeling

  -Bilene er i bruk nesten hver dag. Dette er et spennende prosjekt for oss, sier sier Nils Petter Nordbø, daglig leder i Hyre. Les hvordan Forskningsparken gikk sammen med Hyre og Meshcrafts og rigget en testarena for klimavennlig bildeling. 

Aktuelt i media

- Det er naturlig at investorer trekkes til et miljø som skaper nye tech-selskaper, sier Karl-Christian Agerup, Oslotech (FOTO: Sigurd Klæva)

Nytt fond til Forskningsparken

- Det er naturlig at investorer trekkes til et miljø som skaper nye tech-selskaper, og Idekapital blir nå en del av ett voksende investormiljø i Forskningsparken, sier Karl-Christian Agerup i Oslotech.

Les mer

Seriegründer Per-Otto Wold forteller om de første tabbene med Spond og hvordan han fikk skuta på rett kjøl igjen. Hans podcast finner du på Shifter. Foto: Shifter

Spond skal ut i verden

Etter to års drift forteller seriegründer Per-Otto Wold om nedturene og oppturene i denne podcasten på Shifter. Vi får høre hvordan Spond kom skjevt ut i den første tiden, om hvordan de ble overmodige og skulle gape over for mye, samt at teamet ikke fungerte optimalt.
Planen nå i nærmeste fremtid er å rulle ut Spond i USA, Tyskland og Storbritannia.

Les mer

We invite you to an open day here at Oslo Science Park

Åpent Hus 2018

We invite you to an open day here at Oslo Science Park! 

Register here

See the program

Tobias Dahl. Fotograf: Gunhild M . Haugnes/UiO. Lisens: CC BY 4.0

Gründerråd til studenter

Gründerråd til studenter fra Tobias Dahl i Elliptic Labs:

– Snakk med alle du kan utenfor ditt eget, lille nettverk. Det betyr mennesker som har en annen kompetanse enn deg selv – alt fra andre forskere til investorer.

Verden der ute ser ofte helt annerledes ut enn i et lite forskermiljø med studenter og veileder. Skaff deg et bredt nettverk.

Samtidig er det nå ekstremt god timing for å starte selskaper. Det finnes blant annet flere miljøer à la StartupLab, det er bare å begynne å spørre seg for.

Les mer

Automatiserer aksjevalgene. Saken om Fronteer Solutions er publisert i medlemsmagasinet for Finansforbundet: FinansFokus, av Sjur Frimand-Anda

Automatiserer aksjevalgene

Her er startupselskapet som vil gjøre megleren overflødig. Når Fronteer Solutions velger aksjer til sitt fond er det datamaskiner og algoritmer som avgjør, ikke en meglers vurdering og magefølelse.

Les mer

Sjefen for Oslo Medtech råder norske gründere til å sjekke ut om de lager et produkt det faktisk er behov for. Les 16 spørsmål med Kathrine Myhre i saken laget av Stine Jutila i Shifter

Ja-mennesket Kathrine Myhre

Shifter stiller 16 spørsmål til Kathrine Myhre: 

Spm. 6: Hvis du skulle investert 10 millioner i et selskap i morgen – hvilket ville det vært? Kilde: Shifter.no

Les mer

Anne Lise Waal er daglig leder og CTO i Attensi (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

Attensi vokser i Forskningsparken

Attensi flyttet inn i StartupLab i 2012 med to ansatte. Da vi hadde vokst til 8 ansatte var det tid for å flytte inn i Forskningsparken. Se hva daglig leder og CTO Anne Lise Waal sier om vekstperioden for den norske oppstartsbedriften. 

Les mer

Yudi Wen is PhD Candidate at Department of Economics, University of Oslo. Here she is pitching to a group of fellow PhDs. (Foto: Astrid B Lund, Oslotech)

Great event for PhDs at Oslo Science Park

More than 40 young scientists were attending the practical Pitch Your PhD-workshop on November 4th. Coach and actor Torunn Meyer were leading the sessions on how to present your research better. At the photo Yudi Wen is PhD Candidate at Department of Economics, University of Oslo. Here she is pitching to a group of fellow PhDs (Foto: Astrid B Lund, Oslotech).

Les mer

Yuri Van Geest på scenen under Corporate Innovation Day 20. oktober i Forskningsparken(FOTO: OIW).

Corporate Innovation Day

En rekke av Norges ledende selskaper som Telenor, Statoil, DNB, Storebrand, Schibsted, Evry, Scatec, Tine, If, Statkraft og Aker Biomarine var samlet da Abelia sammen med NHO, StartupLab og Oslotech arrangerte Corporate Innovation Day torsdag 20. oktober. På bildet: Yuri Van Geest fra scenen(FOTO: OIW).

Les mer

Kronprins Haakon avduket navnet på den nye helseinkubatoren - Aleap - 12. oktober 2016.

Kronprinsen åpnet Aleap

- Selskapene i Aleap vil gjennom samarbeid gjøre hverandre sterkere, og de får også tilgang på viktig kompetanse for å raskere komme i lønnsom drift, sa managing partner i Aleap Erling Nordbø under åpningen. -Vi skal skape helsesuksesser i Norge og globalt, og vi er glade for å ha sterke eiere og støttespillere med på laget, sa han. 

Les mer

Nordre Aker Budstikke. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Helseteknologi i Forskningsparken

NORDRE AKER BUDSTIKKE 17.03.2016: Ikke bare varme hender, men også velferdsteknologi er viktig for helse- og omsorgssektoren, sier næringsbyråd Geir Lippestad (Ap). Fremtidsløsningene han leter etter kan finnes blant lure hoder i Gaustadbekkdalen.

Les mer

Are Traasdahl, gründer av Tapad, ble kåret til «Entrepreneur of the Year». (Foto: Shifter)

Are Traasdahl Entrepreneur of the Year 2016

Investormiljøet kåret Are Traasdahl til Entrepreneur of the Year 2016. For fjerde år på rad var det norske venturemiljøet samlet for å feire de beste prestasjonene i året som gikk, innen entreprenørskap og ventureinvesteringer. Utdelingen gikk av stabelen under Norwegian Venture Capital Forum, en del av Oslo Innovation Week, på Forskningsparken i Oslo 18. oktober. (Foto: Shifter)

Les mer

NORSK SUKSESS: I 2015 trykket statsminister Erna Solberg på startknappen til Curidas fabrikk i Elverum. Daglig leder i Curida, Leif Rune Skymoen, til venstre. FOTO: Dagens Medisin

Rapport: Helseindustrien vokser

Pilene peker oppover for norsk helseindustri - siden 2014 har helseindustrien vokst med 4,5 mrd kroner årlig. 20 % økning i forskningsinnsats bare siste året.

Les mer

Kremena Tosheva, Oslotech, er festivalsjef for Cuttign Edge-festivalen

Høyteknologisk festivalsjef

16 spørsmål med Kremena Tosheva: Det må være høyteknologisk, basert på forskning og løse store utfordringer. (Shifter.no)

Les mer

I ShareLab møtte Erna Solberg Mari Espelund i firmaet Inhibio. (Foto: Sigurd Klæva, Oslotech).

Erna Solberg åpnet ShareLab

- Dette skaper fremtidens næringsliv, sa statsminister Erna Solberg da hun stod for den offisielle åpningen av ShareLab 21. mars 2018.

Les mer

Sharelab - supporting biotech innovators!

Åpner Sharelab

Nå åpner Sharelab! Dette er gode nyheter for deg som trenger labplass.

Les mer

Kunstig kjøtt, førerløse biler, helseteknologi og hjerneforskning, utenpåskjelett, fremtidsmat, roboter og batteriteknologi var litt av det som ble presentert (Foto: alex assensi)

Cutting Edge-festivalen 2017

Kunstig kjøtt, førerløse biler, helseteknologi og hjerneforskning, utenpåskjelett, fremtidsmat, roboter og batteriteknologi var litt av det som ble presentert på den 5. Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken i Oslo. 

Les mer

Helseminister Bent Høie åpnet pilotproduksjonsanlegget Catapult Life Science 29. august 2017. (FOTO: Oslotech)

Pilotproduksjonsanlegg åpnet

Helseminster Bent Høie er svært positiv til det nyåpnede Catapult Life Science, som vil bidra til å omsette kunnskap til: bedre behandling, mer næringsliv og flere arbeidsplasser (FOTO: Oslotech).

Les mer

DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret er et initiativ fra store norske industriaktører, som har startet dugnad for å hjelpe norske bedrifter med digitalisering og å utnytte de store mulighetene for vekst og nyskaping som digitaliseringen gir. Nå etablerer DIGITALNORWAY seg i Forskningsparken i Oslo. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

DIGITALNORWAY til Forskningsparken

DIGITAL NORWAY etablerer seg i Forskningsparken i Oslo: Fredag 5. mai signerte partene avtale mellom Oslo kommune og Toppindustrisenteret. f.h. Byrådsleder Raymond Johansen, næringsbyråd Geir Lippestad og styreleder i Toppindustrisenteret Walter Qvam (FOTO: Astrid B Lund, Oslotech).

Les mer

– Tomas Veiden i Luca Labs (t.h) mottar SPENN-prisen 2017 fra Jostein Magnussen, Netlife Research og Kremena Tosheva i Oslotech for sin brukervennlige, kunstig intelligens-baserte reiseregningsløsning.

Spennprisen 2017

Luca Labs mottok i dag SPENN-prisen 2017 for sin kunstig intelligens-baserte, brukervennlige reiseregningsløsning. Løsningen bidrar til å eliminere manuell bilagsføring og –sjekking.

Les mer

– Vi har mange medisinske selskaper, men en rivende teknologiutvikling har gitt helt nye muligheter. Vi har e-helse, med alt fra det du kan bygge inn i en klokke, til det legen kan bruke til å lese av målinger i kroppen. Og vi har IKT-selskaper med helseløsninger som kan bygges inn i hus, sier Nordbø.
(Foto: Stian Gregersen/Aleap)

Helseinkubatoren Aleap

Oppstartbedrifter innenfor medisin, helseteknologi og helse-IKT skal ta spranget ut på verdensmarkedet med støtte fra helseinkubatoren Aleap og inkubatorleder Erling Nordbø (foto: Stian Gregersen/Aleap).

Les mer

På skolen sa læreren at matte ikke var noe for henne. I dag leder Christina Aas et romforskningsselskap. (Tekst og foto: Teknisk Ukeblad, Linn Christin Nordseth, foto: Ihne Pedersen)

Christina Aas, Science & Technology

På skolen sa læreren at matte ikke var noe for henne. I dag leder Christina Aas et romforskningsselskap i Forskningsparken i Oslo.

Les mer

Joakim Strand er en av gründerne bak Parken Bakeri. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

Det daglige brød

Det var Joakim, Tom og Øystein som ble lokket inn i Forskningsparken, fikk sansen for stedet, brettet opp ermene og fikk kaffe og kanelsnurrer på plass. Og nå er det hyggelige bakeriet del av en suksesshistorie.

Les mer

Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén tar selfie i San Fransisco (Shifter.no)

Founders Fund investerer i cybersikkerhet

Cybersikkerhetsgründere henter halvannen million fra Founders Fund, og snuser på det amerikanske markedet. Her er Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén i Prosa Security (Shifter.no)

Les mer

Finansavisen skriver om selskapet Zwipe som utvikler sikre, raske og enkle biometriske autentiseringsløsninger

Zwipe verdsatt til 310 mill

Startupselskapet Zwipe har kickstartet 2017 med å hente 36 mill kroner. Selskapet som var medlem av StartupLab i Forskningsparken de første årene utvikler en unik autentiseringsløsning med fingeravtrykk i bankkort og adgangskort.

Les mer

Anestesilegen Gregers Halvorsen pratet med syriske Alma via den arabisk-talende tolken Martin Auraha som benyttet videokonferanse fra Forskningsparken på Blindern for å delta i samtalen. Tekst og foto: Ahlert Hysing, Computerworld

Skiwo revolusjonerer tolketjenesten

Startupselskapet TikkTalk - Skiwo i Aleap bruker ny teknologi til å revolusjonere tolketjenesten. Se saken i Computerworld

Les mer

VITAMINER I RASK VEKST

Kappa Bioscience er et norsk bioteknologiselskap, "født og oppvokst" i Forskningsparken i Oslo. Selskapet utvikler og leverer vitaminprodukter, og opplever stor suksess!

Les gründerhistorien her

Statsminister Erna Solberg åpnet Cutting Edge-festivalen 18. oktober 2016 i Forskningsparken (Foto: Alex Asensi)

Teknologifestival sprengte rekorder!

Tirsdag 18. oktober var det Cutting Edge-festival i Forskningsparken, og de mer enn 1400 besøkende opplevde ny teknologi, produkter og tjenester som vil med stor sannsynlighet prege både næringsliv og dagligliv i relativt nær fremtid. 

Les mer

kart og veibeskrivelse

Veibeskrivelse

Kunstig kjøtt, førerløse biler, helseteknologi og hjerneforskning, utenpåskjelett, fremtidsmat, roboter og batteriteknologi var litt av det som ble presentert (Foto: alex assensi)

Cutting Edge-festivalen 2017

Kunstig kjøtt, førerløse biler, helseteknologi og hjerneforskning, utenpåskjelett, fremtidsmat, roboter og batteriteknologi var litt av det som ble presentert på den 5. Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken i Oslo. 

Les mer

Følg med på Nuria!

– Dette er en fantastisk tid for å starte nye bedrifter. For 20 år siden var alt mer firkantet og vanskelig. Nå kan du lære deg så mye på kortere tid, det er lettere å få tak i de rette folkene og utforske nye ideer, sier Nuria Espallargas i Seram Coatings. Se saken i Shifter (Tekst: Marie Amelie FOTO: Charlotte Wiig).

Les mer

Anita Krohn-Traaseth, Innovasjon Norge, fikk testet sine vitaminverdier ved Vitas’ stand på Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken. Fra v. Thomas Gundersen, Anita Krohn Traaseth og Anders Dahlgren. (FOTO: Martin Øgaard)

Stolt, glad og helt nøyaktig!

- Sammen med universitetene i Cambridge, Oxford og Max Planck Institutt i Berlin skal vi bidra til bedre innsikt i menneskehjernens helse gjennom livet, sier Thomas Gundersen, daglig leder i biotek-selskapet Vitas i Forskningsparken i Oslo. 

Les mer

Guinness rekord bekreftet for tyngste droneløft

Verdens tyngste droneløft i Forskningsparken

Guinness bekrefter at verdens tyngste droneløft er godkjent som verdensrekord! Rekorden ble satt i Forskningsparken under Cutting Edge Festivalen 14. oktober 2015 av Henning Pedersen ved UiO sammen med en rekke studenter, fagfolk og støttespillere.

Les mer

Kunnskapsminister Røe Isaksen i Forskningsparken

KOMMERSIALISERINGS- KONFERANSEN 2015

Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo, Jørn Rattsø, Anne-Kjersti Fahlvik, Stephen Chambers, Morten Dæhlen, Kjell-Håkan Närfelt, Steve Blank, Walter Qvam, Morten Dæhlen, Olle Stenberg og flere var samlet til konferanse 25. mai 2015 - om hvordan øke norsk innovasjonsevne. Oslotech, Abelia og Forskningsrådet stod bak konferansen. 

Les mer

Thomas Gundersen i Vitas

Gir deg blodprøvesvar

Moderne smartklokker holder oversikt over trening, søvn og puls. Nå vil norske Vitas også gi deg svar på blodprøvene dine. 

Les mer

Text and photos: Astrid Bjerke Lund, Oslotech

Do your friends understand?

The Science for Society kicked off for the Oslo students with a Pitch your PhD-workshop on March 10th. A whole day for 25 students with presentation coach Torunn Meyer made communication easier for the students.

Les mer

Oslo Blockchain Day

Forbausende stor interesse

Oslo Blockchain Day 19. april fylte Forskningsparken med interesserte deltakere. – Arbeidet videre nå blir å skape et norsk landslag og et startup cluster, sier initiativtaker Jon Ramvi. 

Les mer

Bildet viser et bærbart ultralydapparat utviklet i Norge av GE Heathcare

Norsk helseforskning kan bli gullgruve

Hva skal til for å bygge et vitalt næringsliv basert på forskning innen medisin og livsvitenskap? En fersk rapport peker på store vekstmuligheter i en allerede verdifull næring

Les mer

Bildet viser publikum fra en av sesjonene under Cutting Edge-festivalen 2016 (Foto: Alex Asensi)

Kunnskapen ruler!

Kjapt oppsummert fra Forskningsparken uke 42: En statsminister, en samferdelsminister, nær 2000 besøkende, 84 foredrag, 7 debatter og 4000 m2 med teknologiutstilling løftet kunnskap, teknologi og forskning inn i fokus.

Les mer

Jon von Tetzchner - om gründerlivet, teambygging og en nettleser for de kresne (FOTO: StartupLab)

Jon von Tetzchner - om gründerlivet

Jon von Tetzchner, en av gründerne som stod bak suksessen Opera Software, har tatt igjen bygget en nettleser. Betaversjonen av Vivaldi ble sluppet i november. Vi har snakket med Tetzchner om det å være entreprenør.

Les mer