Geir Førre startet Chipcon i Forskningsparken. Nå vil han hjelpe unge gründer

Tidligere gründere vender tilbake

Aftenposten 28.10.2013: Chipcon-eventyret med Geir Førre (til høyre) startet i Forskningsparken. Nå er han tilbake for å hjelpe nye gründere. Sammen med Opera-grunnlegger Jon von Tetzchner (midten) og andre norske suksessgründere skal de investere 30 millioner kroner de neste 2-3 årene.  Rolf Assev til venstre. (FOTO: Olav Olsen, Aftenposten)

Her kan du lese hele saken i Aftenposten på nett

 

MER ENN PENGER

Det var selskapene Yay og UX Lab som fikk penger i den aller første investeringsrunden. - Pengene gir oss en viss trygghet. Men alt det andre som disse investorene kan bidra med, er viktigere, sier Karen Dolva i UX Lab. Her kan du lese om Yay og UX Lab som begge sitter i StartupLab.

 

LENGTER TILBAKE

Førsteamanuensis Espen Andersen ved BI har forsket på norsk ITbransje. Han mener initiativet til Founders fund er udelt positivt. – Men det store problemet i bransjen er egentlig ikke å skaffe penger i oppstartfasen. Når selskapene har nådd en viss størrelse og skal ut i verden, kreves det helt andre pengesummer. Hvis dette fondet kan hjelpe unge gründere videre, er det veldig bra, sier Andersen. 


Han forklarer at modellen til de norske IT-millionærene er godt kjent fra Silicon Valley.
– Slike fond oppsto nettopp fordi IT-gründere solgte selskapene sine og lengtet tilbake til gamle dager og oppstartfasen, sier han. I Norge er det stort sett det offentlige som har tatt seg av investeringer i tidlig fase.
– Det finnes etter hvert noen få andre. Vi begynner å få på plass en IT-bransje i Oslo, og delvis i Trondheim. Det er veldig bra at dette nå systematiseres, sier Andersen.

les mer

Founders Fund

StartupLab lanserte 14. juni sitt nye investorfellesskap med tidligere gründere – Founders Fund AS. Investorfellesskapet er etablert for å hjelpe talentfulle gründere med deres prosjekter i en tidligfase.

Les hele saken