DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret er et initiativ fra store norske industriaktører, som har startet dugnad for å hjelpe norske bedrifter med digitalisering og å utnytte de store mulighetene for vekst og nyskaping som digitaliseringen gir. Nå etablerer DIGITALNORWAY seg i Forskningsparken i Oslo. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

DIGITALNORWAY til Forskningsparken

- Vi har gjort grundige vurderinger av hvor senteret bør ligge, sier styreleder i DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret, Walter Qvam. Viktige faktorer for oss har vært kombinasjonen av nærhet til eierbedriftene våre, så vel som til et bredt kompetansemiljø og nyskapings-/gründermiljøer. Når da samtidig Oslo kommune inngår en samarbeidsavtale med oss om sine omfattende digitaliseringsplaner, var valget av Forskningsparken i Oslo naturlig for oss.

 

OSLO HAR HØYE AMBISJONER OM Å SKAPE EN DIGITAL BY
Oslo kommune vil bruke samarbeidet for å realisere sin visjon om en smart og miljøvennlig, digital by. Dette er essensen i det sittende byrådets plan for Oslo kommune.

- Oslo vokser og vi skal levere gode tjenester til innbyggerne våre. Det krever storstilt digitalisering og utviklingen av smartere løsninger. Et tett samarbeid med DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS gir et viktig løft for at Oslo skal lykkes med å skape fremtidens digitale by, sier byrådsleder Raymond Johansen.

- Bedrifter, og kommunen, vil oppleve at digitaliseringen krever kompetanse vi ikke har. Et Toppindustrisenter vil sikre effektiv tilgang og deling av erfaringer, teknologier og kompetanse for brukere av senteret. Oslo har både store etablerte bedrifter og kraftfulle gründermiljøer, nettverket vil bidra med kompetanse til begge, sier Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap.

 

SAMARBEID OG DELING
- Toppindustrisenteret vil ytterligere styrke et av Oslos viktigste innovasjonsmiljø i Forskningsparken i Oslo, sier Karl-Christian Agerup i Oslotech som driver Forskningsparken. Miljøene i Forskningsparken bygger på samme verdier om samarbeid og deling. DIGITALNORWAY blir del av et dynamisk miljø, og vil styrke Forskningsparken som et senter der selskaper kan samhandle på tvers av modenhet, bransje og størrelse.

 

FAKTA: DIGITALNORWAY - TOPPINDUSTRISENTERET AS
DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret er et næringslivsdrevet initiativ for å løfte frem neste generasjon digitale vinnere. Det er et landsomfattende nettverk som sprer digital kompetanse på tvers av geografiske og bransjemessige skillelinjer. DIGITALNORWAY er også en merkevare som skal gi norsk næringsliv økt gjennomslagskraft internasjonalt.

 

Oslo er det sjette stedet hvor DIGITALNORWAY etablerer seg. Fra før er det inngått samarbeidsavtaler i Verdal, Halden, Kongsberg, Mo i Rana og Molde.

Les mer: http://www.mynewsdesk.com/no/oslotech/news/toppindustrisenteret-digitalnorway-til-forskningsparken-240514

http://e24.no/digital/digitalisering/skal-lage-virtuelt-silicon-valley-i-oslo/23990449

Kronprins Haakon avduket navnet på den nye helseinkubatoren - Aleap - 12. oktober 2016.

Kronprinsen åpnet Aleap

- Selskapene i Aleap vil gjennom samarbeid gjøre hverandre sterkere, og de får også tilgang på viktig kompetanse for å raskere komme i lønnsom drift, sa managing partner i Aleap Erling Nordbø under åpningen. -Vi skal skape helsesuksesser i Norge og globalt, og vi er glade for å ha sterke eiere og støttespillere med på laget, sa han. 

Read more

Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén tar selfie i San Fransisco (Shifter.no)

Founders Fund investerer i cybersikkerhet

Cybersikkerhetsgründere henter halvannen million fra Founders Fund, og snuser på det amerikanske markedet. Her er Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén i Prosa Security (Shifter.no)

Read more