Bildet over: Jakob Erikstad, Amelie Omholt Ellestad og Sanna Baug Warholm er alle studenter på Indøk ved NTNU. De er opptatt av innovasjon og syns det var inspirerende å høre historien om Dignum.

 

Den årlige Osloturen for Indøkstudenter gikk for andre året på rad innom Forskningsparken. Hele gruppen på 150 studenter fikk innblikk i hvordan StartupLab jobber med selskapene. Siden starten i 2012 har mer enn 250 selskaper jobbet i StartupLab og mer enn 70 % av selskapene vokser fortsatt. Karianne Melleby, Director Corporate Partners, ga et innblikk i dagliglivet der delingskultur og samarbeid med industrien er suksessfaktorer.

 

Senere dro noen videre til andre selskaper i Osloområdet mens to grupper studenter fortsatte i Forskningsparken og ble kjent med flere norske startups og selskaper i rask vekst, innen tech og helseteknologi i Aleap og StartupLab. De fikk også anledning til å se nærmere på selskapene Dignum, Ardoq, MovieMask og Solution Seeker, samt helseklyngen Norway Health Tech.

 

klaus_500.jpg
Klaus Espedal i Dignum ga studentene 7 grunner til IKKE å bli gründer.

 

VIL GJØRE VERDEN BEDRE
Klaus Espedal i Dignum fortalte hvordan en kamerats ryggmargsskade fikk de til å tenke praktiske løsninger og bli gründere. Med lammelser fra livet og ned blir mange avhengig av hjelp til å gå på do. For kameraten sin del var dette det eneste han ikke klarte selv, og som han syntes det var kjipt å be om hjelp til. Gründerne har nå løst dette ved å utvikle et redskap for å sette klyster på seg selv.

 

Klaus fikk mye latter og god respons under innblikket i gründernes opp- og nedturer.  Han listet opp sju grunner til ikke å bli gründer, hvorav to var: "Du syns verden er bra som den er", og "Du vil helst ikke ha innflytelse"..(!)

 

StartupLab_500.jpg

Bildet er fra StartupLab hvor 82 startups jobber i dag. Lauga og Heidi ga studentene et overblikk.

 

VELKOMMEN - VI TRENGER DERE
Det er få Indøk-studenter som velger startupveien. I følge alumniundersøkelsen fra Bindeleddet i 2017 starter mindre enn 10 % av studentene egen bedrift, og halvparten av disse igjen gjør dette ved siden av annet arbeid. De aller fleste havner i store selskaper innen konsulent og rådgivning, halvparten i selskaper med mer enn 1000 ansatte. Kanskje vil besøket vise flere alternative karriereveier for fremtidens Indøk'ere.


Kathrine Myhre leder Norway Health Tech og har skyhøye ambisjoner for norsk helseindustri. I følge klyngens årlig statistikk for bransjen vokser næringen med 10-12 % hvert år, og de demografiske endringene i befolkningen med flere eldre, færre skatteinntekter og flere som behøver helsehjelp på grunn av høyere levealder krever store endringer. Hun er klar på at Indøk-studentene vil finne store og spennende muligheter i bransjen.

– Vår dør er åpen for dere, ta gjerne kontakt med meg, våre bedrifter skal vokse globalt og vi trenger de beste folkene. Vi trenger dere, sa Myhre.

 

MartinEgeli_indok_bredde500.jpg

Martin Egeli er 2. klassing på Indøk, NTNU.
(Alle foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

 

HAN ER PÅ PLASS I STARTUPLAB ALLEREDE TIL SOMMEREN
- Jeg kjenner miljøet her fra tidligere og i sommer gleder jeg meg til å jobbe for Ignite Procurement. De startet her i StartupLab og har nå flyttet til Epicenter, sier student Martin Egeli.