GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nå flytter de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

GE Healthcare inn i ny lab i Forskningsparken

Til en kvart million pasienter hver dag

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Selskapet produserer kontrastvæsker for røntgenundersøkelser som for eksempel kan bidra til å lokalisere kreft, og de har tilsvarende kontrastmidler for MR, ultralyd, PET og nukleær avbildning. GE's fabrikker på Lindesnes og i Oslo leverer produkter som hver dag injiseres i en kvart million pasienter i Norge og verden forøvrig. Denne suksessen bygger på innovasjon og utvikling i Norge, og utrolig dyktige folk i produksjonskjeden.

Forskning for bedre helse

GE Healthcare har en sterk organisasjon i ryggen, og satser på utvikling både med kortsiktige og langsiktige forskningsprosjekter.
- Vi har en drøm om å betjene stadig flere pasienter - med bedre legemidler. Midler som stiller mer presise diagnoser, og som setter legene i stand til å velge riktig behandling for den enkelte pasient. Ny laboratoriekapasitet i Forskningsparken er med på å gjøre dette mulig, sier Evy Stavik, Global Head of Pre-clinical Development, R&D, GE Healthcare.

Stort og ambisiøst helsemiljø

- Vi er stolte over at GE Healthcare velger Forskningsparken som lokasjon for innovasjon og utvikling i Norge, sier adm.direktør i Forskningsparken, Karl-Christian Agerup. Forskningsparken har fra før sterke og ambisiøse fagmiljøer på helse, IT og biotek. GE Healthcares virksomhet blir et sterkt tilskudd som også kan oppleve synergier i det innovative fellesskapet i parken.

- Velkommen!

 

 

labdetaljer hos GE Healthcare i Forskningsparken i Oslo

Lyse, nye laboratoriearealer klare for GE Healthcare i Forskningsparken.

 

 

Labdetaljer fra ny lab hos GE Healthcare i Forskningsparken

Avtrekksskap på plass (Foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken).

På Impact Breakfast i Forskningsparken møtes forskere, investorer og entreprenører (Foto: Astrid B Lund, Forskningsparken).

Stor interesse for ny forskning

60 deltakere på Impact Breakfast for å høre forskere på Artificial Intelligence. Arrangementet er en møteplass for forskere, investorer og entreprenører.

Read more

Jonas Tyssø er COO, Chief Operations Officer, i Cardiaccs i helseinkubatoren Aleap (FOTO: Sigurd R. Klæva, Forskningsparken).

Minsker risiko for hjerteopererte

Selskapet Cardiaccs utvikler et medisinsk utstyr for overvåking av pasienter som gjennomgår hjertekirurgi.
- Opp mot 15 % av pasientene får komplikasjoner etter hjertekirurgi. Med dette utstyret får vi kunnskap og kan sette inn riktige tiltak, sier COO Jonas Tyssø.

Read more

I ShareLab møtte Erna Solberg Mari Espelund i firmaet Inhibio. (Foto: Sigurd Klæva, Oslotech).

Erna Solberg åpnet ShareLab

- Dette skaper fremtidens næringsliv, sa statsminister Erna Solberg da hun stod for den offisielle åpningen av ShareLab 21. mars 2018.

Read more