Bildet viser en samtale på scenen med Jason Purcel, First Capital, Katarina Bonde, Kubi LLC,, Henrik Müller-Hansen, Gelato og Haakon Øverli, Dawn (FOTO: Isabelle Tan)

Money talks...!

Oppstartsselskaper jakter penger hos investorer, investorer jakter smarte løsninger. Norwegian Investment Forum 15. oktober 2015 ble en dag for å treffe nye kontakter og til å få en oppdatering på globale og nordiske trender innen startups og venture. 

HVA SER INVESTOREN ETTER?
250 deltakere, både investorer, entreprenører og andre deltakere fikk oppleve spennende samtaler fra scenen.

Bildet nedenfor: David Helgason (til v.), Island/ Danmark/ San Francisco, startet Unity Technology, plattformen som brukes av spillutviklere verden over. Salen fikk oppleve David i samtale med norske Haakon Øverli (til h.) som er partner i Dawn Capital, London, som investerer i tech-selskaper, eksempler er iZettle og nå; Gelato Group.

Haakon Øverli i samtale med David Helgason (FOTO: Isabelle Tan)
Til v. Haakon Øverli, partner i Dawn Capital og til h. David Helgason, Unity Technology (FOTO: Isabelle Tan)

UKJENT HISTORIE - LOVENDE GELATO GROUP
Sammen med kona solgte Henrik Müller-Hansen leiligheten og brukte pengene og én million kroner i oppsparte midler på å følge gründerdrømmen. I starten drev han selskapet fra et toalettløst kontor i Oslo sentrum. Dobesøkene ble lagt til kjøpesenteret Steen & Strøm.

Anne Worsøe, Oslotech, i samtale med Henrik Müller-Hansen, Gelato Group, FOTO: Isabelle Tan
Her er konferansevert Anne Worsøe, Oslotech, i samtale med Henrik Müller-Hansen, Gelato Group (FOTO: Isabelle Tan)

– Det gikk så langt at jeg anklaget min kone for å være økonomisk uansvarlig fordi hun kjøpte en kaffe latte. Da reagerte hun ganske kraftig, og jeg tok kontakt med investorer, sier Müller-Hansen, i et intervju med DN 08.10.2015.

Nå kan kona trygt kjøpe kaffe uten å bli møtt med en advarende pekefinger. I den siste kapitalinnhentingsrunden på 75 millioner kroner blir selskapet verdsatt til 1,5 milliarder kroner.

Dawn Capital er investoren som satset på Gelato Group og i en av samtalene på scenen fikk vi innsyn i hva ved Henrik og Gelato som vekket interessen hos Haakon Øverli i Dawn Capital.

Her er Investinors blogginnlegg om NIF: Festen er over - leve festen!  

Her er selskapet Zwipe i ferd med å gjøre sin Powerpitch under Norwegian Investment Forum 2015, (FOTO: Gorm K. Gaare)

Selskapspresentasjoner

Å se nye teknologier, produkter og tjenester er viktig for mange av deltakerne på Norwegian Investment Forum. I år var det ca 40 selskaper som pitchet foran investorer på konferansedagen.

Les mer

Fra venstre årets gründer Knut Sandven, SINTEF TTO representert ved Jostein Bjøndal og medgründer Anne Dalager Dyrli, Resman.

NVCA AWARDS 2015

Det var tre glade prismottakere som i går ble hyllet blant 70 gjester på terrassen i Forskningsparken i Oslo. Fra v. Knut Sandven, GasSecure, Jostein Bjøndal, SINTEF TTO og Anne Dalager Dyrli, Resman (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Oslotech).

Les mer

Livlig på Cutting Edge Festivalen 2015 (FOTO: Ørjan Kvalheim)

Cutting Edge Festival 2015

Norske forskere er i verdensklasse! Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken i Oslo 14. oktober fikk 500 festivaldeltakere oppleve banebrytende nyheter på hjerneforskning, romteknologi, energi, helse.

Les mer