FOTO: Håkon Haugli (FOTO: Erik Norrud, Forskerforum)

Norge må slutte å sløse med gode idéer

FORSKERFORUM mars 2015, Bår Stenvik i samtale med Håkon Haugli: Abelialeder Håkon Haugli tror kunnskapsarbeidere kan redde den norske økonomien - hvis vi slutter å sløse med de gode idéene.

- Norge skårer veldig bra på forskningskvalitet i EU's Innovation Scoreboard, men er dårlige på kommersialisering. Ifølge NTNU Technology Transfer produserte de i underkant av 600 forskningsbaserte idéer som hadde kommersialet potensial. 20-30 av dem ble vurdert i FORNY-programmet i Forskningsrådet, men de øvrige evner vi ikke å ta tilstrekkelig i bruk. Man trenger noe i den tidlige fasen, den såkalte "dødens dal", og Abelia har lansert et forslag om "pre-såkornordninger", sier Haugli i artikkelen.  

Her kan du lese hele artikkelen fra i Forskerforum mars 2015. 

Bildet tatt under møtet i Nærings- og fiskeridepartementet.

Tiltak for nytt innovativt næringsliv

02.02.2015: En ny pre-såkornordning for å mobilisere privat tidligfasekapital til nytt innovativt næringsliv ble drøftet med nærings- og fiskeridepartementet denne uken. Abeliabedriftene Oslotech, Bergen Teknologioverføring og Ipark sammen med Abelia og bransjeforumet FIN møtte statssekretær Dilek Ayhan.

Les mer

Biotek på dagsordenen, 120 deltakere i Forskningsparken i Oslo

Vil bygge sterk biotek- og helseindustri

Forskningsparken 12.02.2015: LMI, DNB, Abbvie, Novartis, Pfizer og Bristol-Myers Squibb samlet i går 120 deltakere på seminaret med tema «Hvordan utvikle en sterk norsk biotek- og helseindustrisektor?» 

Les mer