Her er selskapet Zwipe i ferd med å gjøre sin Powerpitch under Norwegian Investment Forum 2015, (FOTO: Gorm K. Gaare)

Selskapspresentasjoner

Å se nye teknologier, produkter og tjenester er en god grunn for å delta på Norwegian Investment Forum, og slik har det stort sett vært i alle de 17 årene konferansen har blitt arrangert. I år var det ca 40 selskaper som pitchet foran investorer på konferansedagen.
Det var tre ulike "spor": ICT, Energy and Materials, Health and Medtech og et spor med semifinalister i OIW 100 Pitches - startups fra ledende norske oppstarts HUB'ene. Dette sporet startet altså med at 100 selskaper pitchet i innledende runder. Ca. 10 av disse gikk til semifinale på Norwegian Investment Forum. I finalen på kvelden etter konferansen var det finale der de seks beste selskapene fra dagens pitcher konkurrerte om hele NOK 300 000 gitt av DNB.

Vinner og Jeanne Sullivan i juryen FOTO: Gorm K. Gaare
Her er vinner Neil Daly i Skin Analytics og Jeanne Sullivan, jurymedlem FOTO: Gorm K. Gaare.
SKIN ANALYTICS KÅRET TIL DEN BESTE OPPSTARTSBEDRIFT
I tillegg vant det norske selskapet Space, som lar deg se hvilke parkeringsplasser som er ledige og hvor, deltagelse i Innovasjon Norges utenlandsprogram.

STOLTE VINNERE
Gründer av Skin Analytics, Neil Daly, har sammen med de andre deltagerne vært gjennom tøffe innledende runder og semifinaler i Oslo. Det var en litt sliten, men veldig stolt og glad vinner som tok i mot prisen på kr. 300 000.
- Det er stort å være med på Oslo Innovation Week i seg selv, og det er enda større å være den som vant i konkurranse med alle disse gode selskapene, sier Neil Daly, gründer av Skin Analytics.
Gründer av Space, Sigurd Høystad, som juryen mente kom på andreplass, var godt fornøyd med å vinne deltagelse i utenlandsprogrammet til Innovasjon Norge.
- Nivået på selskapene er ekstremt høyt, og jeg har sett mange selskaper jeg selv ville investert i. Jeg vil takke juryen for alle de gode råd vi har fått i løpet av kåringen, og vi har utviklet oss mye i løpet av uken, sier Space-gründeren.

OSLO HAR BLITT TEKNOLOGISENTER
”OIW 100 Pitches” begynte altså med 100 spennende, utvalgte oppstartsbedrifter. I løpet av uken ble 100 til seks.
- Norge, med Oslo i spissen, har utviklet seg til et innovasjons- og teknologisenter. Juryen møtte entreprenører som vil gjøre det stort. Skin Analytics, Space og de andre selskapene trenger rollemodeller, vekstmuligheter og kapital, sier Jeanne Sullivan, nr. 4 på Forbes liste over mektige investorer, fra Sullivan Adventures (New York), på vegne av juryen.
Sullivan satt i juryen sammen med Tellef Thorleifsson (Northzone Ventures, Oslo), Sean Percival (500 Startups, Sillicon Valley), Ekaterina Gianelli, (Inventure, Helsinki), Kristin Riise (DnB) og Bård Stranheim (Innovasjon Norge).
Konferansier for kveldens arrangement var Fred Schmidt (Capital Factory, Austin).
NORGES FRAMTID

De andre oppstartsbedriftene som deltok i finalen var Rock Physics Technology, Seram Coatings, Vio, og Vaccibody.
- Norsk økonomi er i omstilling, og uansett hva Norge skal leve av i framtiden så er entreprenørskap og innovasjon løsningen. Alle de selskaper vi har sett i finalen i dag er viktige og inspirende forbilder, sier Fredrik Winther, daglig leder i Oslo Business Region.

Bildet viser en samtale på scenen med Jason Purcel, First Capital, Katarina Bonde, Kubi LLC,, Henrik Müller-Hansen, Gelato og Haakon Øverli, Dawn (FOTO: Isabelle Tan)

Money talks...!

Oppstartsselskaper jakter penger hos investorer, investorer jakter smarte løsninger. Norwegian Investment Forum 15. oktober ble en dag for å treffe nye kontakter og til å få en oppdatering på globale og nordiske trender innen startups og venture. 250 deltakere, både investorer, entreprenører og andre deltakere fikk oppleve spennende samtaler fra scenen.
(Foto: Jason Purcel, Katarina Bonde, Henrik Müller-Hansen og Haakon Øverli.)

Les mer

Fra venstre årets gründer Knut Sandven, SINTEF TTO representert ved Jostein Bjøndal og medgründer Anne Dalager Dyrli, Resman.

NVCA AWARDS 2015

Det var tre glade prismottakere som i går ble hyllet blant 70 gjester på terrassen i Forskningsparken i Oslo. Fra v. Knut Sandven, GasSecure, Jostein Bjøndal, SINTEF TTO og Anne Dalager Dyrli, Resman (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Oslotech).

Les mer