Are Traasdahl, gründer av Tapad, ble kåret til «Entrepreneur of the Year». (Foto: Shifter)

Are Traasdahl Entrepreneur of the Year 2016

For fjerde år på rad var det norske venturemiljøet samlet for å feire de beste prestasjonene i året som gikk, innen entreprenørskap og ventureinvesteringer. Utdelingen gikk av stabelen under Norwegian Venture Capital Forum, en del av Oslo Innovation Week, på Forskningsparken i Oslo 18. oktober.
Juryen delte ut tre priser, for årets investor, årets exit (realisering av investering) og årets entreprenør.

Are Traasdahl, gründer av Tapad, ble kåret til «Entrepreneur of the Year»
Juryens begrunnelse:
«Are Traasdahl har flere ganger vist at det er mulig å lykkes som norsk entreprenør i USA. Han har utviklet sine selskaper med amerikansk venturekapital og har gjennom flere exits vist en imponerende evne til verdiskaping. Are har også aktivt engasjert seg i det norske startupmiljøet ved å invitere norske selskaper til å jobbe ut fra Tapads kontorer i New York med hjelp fra Are personlig»
«– I 2016 er de fem største selskapene i verden teknologiselskaper. Husk at den jobben dere gjør som investorer er viktig for å skape fremtidens Norge,» sa Traasdahl i en videohilsen fra New York der han var på styremøte. Han benyttet også sjansen til å ønske søknader fra flere norske oppstartsselskaper velkommen til sitt Propeller-program i New York.
Øvrige nominerte til Entrepreneur of the Year 2016 var Patrik Berglund, Xeneta, Karl Munthe Kaas, Kolonial.no, Johan Brand, Kahoot og Karen Dolva, No Isolation.

Ubon Partners vant Årets Exit med Acano
Vinner av «Årets exit» ble Acano, som ble solgt til Cisco av Ubon Partners. Juryens begrunnelse: 
«Veldig godt arbeid av investorteamet i Ubon for å skape ett selskap med klar forretningsstrategi og en sjelden exit. Acano ble kjøpt av Cisco for 700 mill USD etter kun 5 års drift. Nesten en unicorn på rekordtid!»

De øvrige nominerte i kategorien var: AddSecure, solgt av Viking Venture til ABRY Partners og Encap, solgt av Proventure og Alliance Venture til amerikanske AllClear ID.

StartupLab kåret til Årets Investor
StartupLab / Founders Fund ble kåret til årets investor, og det var partner Tor Bækkelund tok imot prisen. I juryens begrunnelse heter det:
StartupLab / Founders Fund har nylig reist sitt andre fond på 70 millioner kroner, en solid økning fra deres første fond i 2013 på 30 millioner. StartupLab har i løpet av få år vist at det er mulig å hente kapital til tidligfase selskaper i Norge. Ved å knytte til seg suksessfulle gründere som også engasjerer seg direkte i selskapene har man etablert et økosystem som kan løfte selskaper fra tidligfase til vekstselskaper uten innslag av statlig kapital. Porteføljen til StartupLab har også lovende selskaper som har tiltrukket seg senere fase venturemiljøer og som har ett høyt verdipotensiale.

De øvrige nominerte til Investor of the Year var Alliance Venture og Trond Riiber Knudsen (TRK Group).
Om prisen og juryen:

Norwegian Venture Capital Award organiseres av Oslotech i samarbeid med Norwegian Venture Capital & Private Equity Association (NVCA).
Juryen består av erfarne aktører fra bransjen ledet av Karl-Christian Agerup, daglig leder på Oslotech. Øvrige medlemmer av juryen var Patrick Sandahl i Alpha Nordic Capital, Thomas Falch i Agenda Capital og styreleder i Investinor, Jørgen Blystad i Argentum, og Rune Sævik i Investinor.
Mer info om Oslotech her. 
Norsk Venturekapitalforening (NVCA):
Norsk Venturekapitalforening (NVCA) er bransjeforeningen for de aktive eierfondene i Norge. Foreningen representerer såkornfond, venturefond og oppkjøpsfond. www.nvca.no

Yuri Van Geest på scenen under Corporate Innovation Day 20. oktober i Forskningsparken(FOTO: OIW).

Corporate Innovation Day

En rekke av Norges ledende selskaper som Telenor, Statoil, DNB, Storebrand, Schibsted, Evry, Scatec, Tine, If, Statkraft og Aker Biomarine var samlet da Abelia sammen med NHO, StartupLab og Oslotech arrangerte Corporate Innovation Day torsdag 20. oktober. På bildet: Yuri Van Geest fra scenen(FOTO: OIW).

Les mer

Bildet viser publikum fra en av sesjonene under Cutting Edge-festivalen 2016 (Foto: Alex Asensi)

Kunnskapen ruler!

Kjapt oppsummert fra Forskningsparken uke 42: En statsminister, en samferdelsminister, nær 2000 besøkende, 84 foredrag, 7 debatter og 4000 m2 med teknologiutstilling løftet kunnskap, teknologi og forskning inn i fokus.

Les mer

Statsminister Erna Solberg åpnet Cutting Edge-festivalen 18. oktober 2016 i Forskningsparken (Foto: Alex Asensi)

Cutting Edge Festival 2016 - Re-Designing Society

Tirsdag 18. oktober var det Cutting Edge-festival i Forskningsparken, og de mer enn 1400 besøkende opplevde ny teknologi, produkter og tjenester som vil med stor sannsynlighet prege både næringsliv og dagligliv i relativt nær fremtid. 

Les mer