Bildet viser publikum fra en av sesjonene under Cutting Edge-festivalen 2016 (Foto: Alex Asensi)

Kunnskapen ruler!

NØKLENE FOR Å SKAPE FREMTIDENS NYE NÆRINGER FINNES HER

Sist uke ble det rigget en håndfull møteplasser i Forskningsparken! Cutting Edge-festival, Corporate Innovation Day, Meet Corporates, Green Capital, NWCA Awards og Connected Care Challenge. En statsminister, en samferdelsminister, nær 2000 besøkende, 84 foredrag, 7 debatter og 4000 m2 med teknologiutstilling løftet kunnskap, teknologi og forskning inn i fokus.

Norsk venturemiljø var samlet for å drøfte grønn kapital, og for å kåre de beste entreprenørene og investorene i NVCA Awards. 150 én til én-møter mellom oppstartsselskaper og etablerte norske selskaper ble gjennomført under Meet Corporates-sesjonen i StartupLab. Corporate Innovation Day hadde ellers hentet Norges beste «omstillerne», de som har knekt noen koder på digitalisering og arbeid på tvert mellom forskere, startups og etablerte bedrifter.

I Connected Care Challenge med Oslo Medtech jobbet 7 lag med prototyper for at personer med helseutfordringer bedre skal mestre dagliglivet. I festivalstemningen på Cutting Edge med mer enn 1400 besøkende var det, i tillegg til verdensledende forskning på felter som genredigering, robotikk, kunstig intelligens, også 4 store debatter og dronebyggeworkshop, bakteriespill og VR som bokstavelig talt kastet deltakerne ut i andre virkeligheter.

LITE «INSPIRASJONSPORNO» I FORSKNINGSPARKEN

Sist uke var det Oslo Innovation Week (OIW) og startupfeberen inntok hele byen i fullt monn. OIW og arrangementene inspirerer både med Silicon Valley-sjargong, internasjonale trekkplastre og sceneeffekter. Noen mener at det kan bli vel mye show uten substans (ref: Innovasjon er den nye IDOL-konkurransen). Men i år, som tidligere år, kunne man stole på at arrangementene i Forskningsparken reell innsikt i ny kunnskap om forskning og teknologi, og hvilke verdipotensiale som ligger i denne kunnskapen.

EN ETABLERT MØTEPLASS FOR FORSKERE, NÆRINGSLIV OG INVESTORER

Cutting Edge-festivalen leverte et tettpakket og energisk program, åpnet av statsminister Erna Solberg. Auditoriene var stappfulle og det var stor interesse for teknologiutstillingen hele dagen. Dette var den 4. festivalen og den viser nå sin verdi som møteplass for forskere, næringsliv og investorer. I tillegg gikk diskusjonene på hvordan ny teknologi former samfunnet, hvor raskt dette blir en del av hverdagen vår og hvordan norske bedrifter kan innrette seg for å bygge fremtidens næringsliv.

Her er Aftenpostens Per Kristian Bjørkengs kommentar fra Cutting Edge-festivalen 18. oktober 2016:

Livskraftige ideer
Jeg kom unektelig over noen livskraftige ideer. Påfallende mange ble lansert på den spennende Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken:
Alec Nielsen har ikke rukket å ta sin første master-eksamen, men har allerede skapt et programmeringsspråk for celler som kan brukes til å gi dem helt spesifikke egenskaper – akkurat slik vi programmerer en datamaskin.
Selskapet Visyon tar oppdrag for verdens store merkevarer og lager virtual reality-innhold for dem. Men 20–30 prosent av omsetningen pløyes tilbake til investering i sosial innovasjon. For eksempel vil de bruke virtual reality til å styrke vår empati med diskriminerte.
N2 Applied lar landbruket kvitte seg med stempelet som klimaversting ved å ta det enorme og skadelige metanutslippet fra husdyrhold og gjøre en stor av det om til gjødsel – ved hjelp av en plasmareaktor på hver gård. Visstnok er utgiftene til hver reaktor inntjent på sparte gjødselutgifter etter bare to år.
Her kan du lese hele artikkelen: http://www.aftenposten.no/okonomi/Innovasjon-er-den-nye-Idol-konkurransen-607425b.html

Les om Cutting Edge-festivalen: Teknologifestivalen som tok av

Les om Corporate Innovation Day: Etablerte virksomheter utfordres

Statsminister Erna Solberg åpnet Cutting Edge-festivalen 18. oktober 2016 i Forskningsparken (Foto: Alex Asensi)

Cutting Edge Festival 2016 - Re-Designing Society

Tirsdag 18. oktober var det Cutting Edge-festival i Forskningsparken, og de mer enn 1400 besøkende opplevde ny teknologi, produkter og tjenester som vil med stor sannsynlighet prege både næringsliv og dagligliv i relativt nær fremtid. 

Les mer

Yuri Van Geest på scenen under Corporate Innovation Day 20. oktober i Forskningsparken(FOTO: OIW).

Corporate Innovation Day

En rekke av Norges ledende selskaper som Telenor, Statoil, DNB, Storebrand, Schibsted, Evry, Scatec, Tine, If, Statkraft og Aker Biomarine var samlet da Abelia sammen med NHO, StartupLab og Oslotech arrangerte Corporate Innovation Day torsdag 20. oktober. På bildet: Yuri Van Geest fra scenen(FOTO: OIW).

Les mer