Oslo Blockchain Day

Oslo Blockchain Day

Oslo Blockchain Day fylte Forskningsparken 19. april med interesserte deltakere. 

INITIATIVTAKER BLE OVERRASKET
– Først var jeg usikker på om det var nok interesse for blockchain i Norge til å gjennomføre en konferanse, sier Jon Ramvi, initiativtaker og norsk blockchainekspert. - Jeg ble voldsomt glad da konferansen ble utsolgt på under en måned! legger han til. Han hadde også regnet med at FinTech-rommet (Financial Technology) ville være konstant fullt mens kun nerder som han selv ville besøke FutureTech-rommet. Men han tok feil igjen. FutureTech-rommet var stappfullt fra morgen til kveld!

SKAL SKAPE ET NORSK LANDSLAG
– Arbeidet videre nå, etter denne forbausende interessen for blockchain, vil være å skape et norsk landslag og et startup cluster for å legge til rette for både teknisk innovasjon og, som teknologien åpner for, nye inntektsstrømmer og businessmodeller, sier Jon Ramvi, som er teknogründer og allerede har to selskaper under utvikling, begge basert på blockchain-teknologi. Han skriver nå på en master ved UiO om hvordan blockchain kan brukes som virkemiddel for å bedre klimaet. 

SPENNENDE FOREDRAG
Han trekker frem foredraget med Vinay Gupta – Blockchain in the scandinavian social contract, som et av flere spennende foredrag. Chris Skinner er en kjent skikkelse i det internasjonale fagmiljøet. Hans foredrag var: How the Blockchain is essential to the Networked Revolution. Christoffer O. Hernæs, Sparebank 1 ga et godt og praktisk innblikk i foredraget: Blockchain from a banking perspective. Rekken av kjente foredragsholdere inneholdt blant andre Garrick Hileman og Burak Yetiskin, Accenture.

Hvis du er interessert i temaet kan du følge Oslo Dec Tech på Facebook og her er Jon Ramvi. Mer om Blochchain-teknologien i Aftenposten her

Nordre Aker Budstikke. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Helseteknologi i Forskningsparken

NORDRE AKER BUDSTIKKE 17.03.2016: Ikke bare varme hender, men også velferdsteknologi er viktig for helse- og omsorgssektoren, sier næringsbyråd Geir Lippestad (Ap). Fremtidsløsningene han leter etter kan finnes blant lure hoder i Gaustadbekkdalen.

Les mer

Jon von Tetzchner - om gründerlivet, teambygging og en nettleser for de kresne (FOTO: StartupLab)

Jon von Tetzchner - om gründerlivet

Jon von Tetzchner, en av gründerne som stod bak suksessen Opera Software, har tatt igjen bygget en nettleser. Betaversjonen av Vivaldi ble sluppet i november. Vi har snakket med Tetzchner om det å være entreprenør.

Les mer