Statsminister Erna Solberg åpnet Cutting Edge-festivalen 18. oktober 2016 i Forskningsparken (Foto: Alex Asensi)

Cutting Edge Festival 2016 - Re-Designing Society

TEKNOLOGIFESTIVAL SPRENGTE ALLE REKORDER!

Tirsdag 18. oktober var det Cutting Edge-festival i Forskningsparken, og aldri før har så mange hørt forskerforedrag, testet og sett demonstrasjoner av ny teknologi, deltatt i debatter og workshops på én og samme dag her i Gaustadalléen. De besøkende opplevde ny teknologi, produkter og tjenester som vil med stor sannsynlighet prege både næringsliv og dagligliv i relativt nær fremtid.
-Dette er kunnskap, fra de som står for selve forskningen, direkte fra laboratoriet, sa Karl-Christian Agerup, Oslotech. – Vi er veldig glade for at så mange – spesielt ledere - ønsker å oppdatere seg på ny teknologi. Det må de, for ikke å bli akterutseilt. Det er i kunnskapsmiljøene at vi finner nøkler til å løse fremtidens utfordringer, her vil nye næringer og nye arbeidsplasser oppstå, sa han.
Oslotech og Inven2 er arrangørene bak festivalen, med Universitetet i Oslo som en viktig partner.Det var 4. gang med Cutting Edge-festival, og antallet besøkende gjorde et hopp fra 500 i 2015 til mer enn 1400 i år. – Dette er kjempegøy!, sier Kremena Tosheva som er prosjektleder og stod sammen med Erna Solberg på scenen under den høytidelige åpningen. – Festivalen har satt seg som det stedet du kan oppdatere deg. Cutting Edge er en årlig non-profit festival som løfter frem forskning og innovasjon og viser det store verdiskapingspotensialet. – Vi er spesielt glade for at så mange fra næringsliv og industri kommer, legger hun til, - lederne må være våkne og tenke nytt hvis norske arbeidsplasser skal klare konkurransen fra kjappe startups og disrupsjon.EN STATSMINISTER, EN SAMFERDSELSMINISTER OG MER ENN 1400 TEKNOLOGIINTERESSERTE BESØKENDE

Statsminister Erna Solberg åpnet festivalen, og la vekt på at forskning og vitenskap er noe hun har stor interesse for.
- Det er fantastisk å se alle innovasjoner og oppstartsselskap som kommer ut fra forskergruppene våre. Det overbeviser meg om at det er her vi vil finne deler av løsningen på fremtidens verdiskaping i Norge, sa statsministeren i åpningstalen.
Gjennom dagen ble det holdt over 50 foredrag, 5 workshops og 4 debatter, og deltakerne kunne se og teste ut ny teknologi i 4000 m2 med utstilling. Førerløse biler, programmeringsspråk for levende celler, antibiotikaresistens, roboter og kunstig intelligens var noen av temaene på festivalen.
Hva sa statsministeren? Uniforum var der:
Erna Solberg: – Her er løysinga på framtidas verdiskaping i Noreg, Uniforum / forskning.no

 

HVA SNAKKET DE OM – DEKANENS UTVALG

Morten Dæhlen er dekan på matnat-fakultetet ved Universitetet i Oslo, og en av de som gledet seg over det faglige programmet på festivalen. Morten var både deltaker og bidragsyter på Cutting Edge. Han ledet sesjonen Digital Future, med foredrag om roboter, Big Data, VR og kunstig intelligens, og etter dagen skrev han i bloggen sin Dæents’ corner: 

 

«Dette er ingen rapport fra Cutting Edge, men til hvert foredrag jeg lyttet til har jeg formulert ett spørsmål. Her kommer spørsmålene.
Hva er og hva kan genmodifisering bety i fremtiden?
Kan det lages et programmeringsspråk for levende celler?
Hvordan vil datamaskinens kraft bidra til bedre helsetjenester?
Hvordan oppnå bærekraftig matproduksjon for en økende befolkning?
Er det solcellene (med tilhørende systemer for lagring og transport av energi) som vil ta over for fossile energikilder?
...»

 


Les hele blogginnlegget her

Bildet viser publikum fra en av sesjonene under Cutting Edge-festivalen 2016 (Foto: Alex Asensi)

Kunnskapen ruler!

Kjapt oppsummert fra Forskningsparken uke 42: En statsminister, en samferdelsminister, nær 2000 besøkende, 84 foredrag, 7 debatter og 4000 m2 med teknologiutstilling løftet kunnskap, teknologi og forskning inn i fokus.

Les mer

Yuri Van Geest på scenen under Corporate Innovation Day 20. oktober i Forskningsparken(FOTO: OIW).

Corporate Innovation Day

En rekke av Norges ledende selskaper som Telenor, Statoil, DNB, Storebrand, Schibsted, Evry, Scatec, Tine, If, Statkraft og Aker Biomarine var samlet da Abelia sammen med NHO, StartupLab og Oslotech arrangerte Corporate Innovation Day torsdag 20. oktober. På bildet: Yuri Van Geest fra scenen(FOTO: OIW).

Les mer