Jon von Tetzchner - om gründerlivet, teambygging og en nettleser for de kresne (FOTO: StartupLab)

Vivaldi

Jon von Tetzchner, en av gründerne bak suksessen Opera Software, har igjen bygget en nettleser. Betaversjonen av Vivaldi ble sluppet i november. Vi har snakket med Tetzchner om det å være entreprenør. 

EN NETTLESER FOR DE MEST KRESNE
Gratulerer med den nye nettleseren Vivaldi – hva er det som skiller den fra de andre nettleserne der ute?
Alle nettlesere er blitt mer og mer like. Fokus er å nå alle brukere med ett produkt. Dermed har de også alle valgt å gjøre nettleseren så enkel at hvem som helst skal klare å bruke den. Vi har valgt å gå den motsatte veien; vi har laget en nettleser for de mest tekniske folkene - de som virkelig bruker internet mye - og som har et ønske og evner til å bruke nettleseren langt mer effektivt. Vi har kort og godt laget en browser for våre venner.

Å VÆRE GRÜNDER KAN VÆRE GANSKE ENSOMT
Vivaldi startet opp i StartupLab. Selskapet ble større vokste senere ut av inkubatoren og over i egne lokaler i Forskningsparken. Slike steder med høy tetthet av entreprenører – gjør det noe positivt for et oppstartsselskap?
I en oppstartfase er det utrolig viktig å sitte i et stimulerende miljø. Å være grunder kan være ganske ensomt. Da er det greit å jobbe sammen med andre i samme situasjon. Selskapene i StartupLab hjelper hverandre og StartupLab har et utrolig stort nettverk av folk som vi oppstartselskaper kan trekke på.

HVORDAN BYGGE TEAM?
I et selskap som vokser raskt og er presset på mange måter (tid, økonomi, veivalg) – kan du dele noen personlige råd/erfaringer rundt hvordan man får teamet til å jobbe godt sammen?
Først og fremst gjelder det å velge et team som i utgangspunktet deler samme visjon og verdier. Er teamet godt sammensatt og deler alle samme visjon, så er resten av jobben veldig mye enklere. Så lenge alle vet hvor vi skal, så vil hver enkelt jobbe for å ta oss i samme retning.

Det er klart det er viktig å bygge et trygt miljø hvor folk stoler på hverandre og hvor vi hjelper hverandre. I Opera Software hadde vi verdens beste HR avdeling som ble drevet av som het Anne. Takket være henne klarte vi å ansette hundrevis av folk - halvparten fra 58 nasjoner. Takket være Anne - så klarte vi etablere en uhyre sterk kultur.
Jeg er veldig glad for at Anne nå jobber for Vivaldi :)

PENGER ELLER RÅD?
Du er en av de erfarne entreprenørene som gikk sammen med andre om å etablere Founders Fund i 2013, fondet som gjør livet lettere for lovende startups i StartupLab. Penger eller råd – hva betyr mest?
Jeg tror at råd fra Founders Fund og tilgang til deres store nettverk er det viktigste. Men på den annen side - man kommer ikke langt uten penger, så derfor er det kombinasjonen som er spennende. Da vi startet opp Opera var det dessverre ikke noe tilsvarende tilbud som det som Founders Fund tilbyr i dag.

Det er Oslotech som har snakket med Jon von Tetzchner. Her finner du Oslotechs presserom på Mynewsdesk

Fakta om Vivaldi:
Vivaldi ble etablert i StartupLab i 2013 består nå av ca. 30 ansatte i Oslo, Rejkjavik, Helsinki og Glouchester, USA. Vivaldi er nettleseren for de mest kresne, den samler ikke brukerdata og har store muligheter for personlig tilpasning. Vivaldi foreligger nå i Beta 2. Her finner du den: vivaldi.com


Les mer om Oslotech her

Guinness rekord bekreftet for tyngste droneløft

Verdens tyngste droneløft i Forskningsparken

Guinness bekrefter at verdens tyngste droneløft er godkjent som verdensrekord! Rekorden ble satt i Forskningsparken under Cutting Edge Festivalen 14. oktober 2015 av Henning Pedersen ved UiO sammen med en rekke studenter, fagfolk og støttespillere.

Les mer

- Våre studenter og PhD-kandidater har et enormt innovasjonspotensial, sier rektor Ole Petter Ottersen ved UiO.

21 mill euro til prosjekt

Science for Society er et nytt prosjekt som skal bygge entreprenørskapskultur hos PhD-studenter og gi flere forskningsbaserte startups.
UNIVERSITETET ØKER TRYKKET
- Våre studenter og PhD-kandidater har et enormt innovasjonspotensial. Dette internasjonale samarbeidet kommer til å skape nye ideer og nytt næringsliv, sier rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen.

Les mer