Tobias Dahl. Fotograf: Gunhild M . Haugnes/UiO. Lisens: CC BY 4.0

– Snakk med alle du kan utenfor ditt eget nettverk

Gründerråd til studenter fra Tobias Dahl i Elliptic Labs:
– Snakk med alle du kan utenfor ditt eget, lille nettverk. Det betyr mennesker som har en annen kompetanse enn deg selv – alt fra andre forskere til investorer. Verden der ute ser ofte helt annerledes ut enn i et lite forskermiljø med studenter og veileder. Skaff deg et bredt nettverk. Samtidig er det nå ekstremt god timing for å starte selskaper. Det finnes blant annet flere miljøer à la StartupLab, det er bare å begynne å spørre seg for.

 

ROM FOR Å TA RISIKO

UiO's realfagsblogg Titan presenterer nå en serie innovatører i forbindelse med Kristian Birkelands 150 års jubileum. Tobias Dahl fikk en idé som var så god at han ikke kunne la være å gjøre noe med den. Det skjedde mens han jobbet med doktorgraden sin om trådløs teknologi. I det miljøet han jobbet på Insitutt for informatikk, var det rom for å ta risiko, noe han mener var avgjørende for at ideen ble en suksess.

 

NORSKUTVIKLET ULTRALYDTEKNOLOGI

For et års tid siden lanserte det kinesiske selskapet Xiaomi en ny mobiltelefon med berøringsfri skjerm. Xiaomi er kalt Kinas svar på Apple. I bunnen er det avansert norskutviklet ultralydteknologi, som blant annet brukes til å finne ut om brukeren legger telefonen inntil øret eller ikke.
Denne teknologien spås en lysende fremtid, og man antar at den vil innta andre skjermer - det være seg alt fra PC og TV til andre enheter i smarte hjem. Det hele er basert på en idé som falt ned i hodet på Tobias Dahl mens han jobbet med doktorgraden sin om trådløs teknologi.

 

Dahl var to og et halvt år i Silicon Valley for å bli med på å bygge opp Elliptic Labs, som skulle kommersialisere teknologien. Nå har han solgt seg ned i selskapet, men han har fortsatt en eierandel og følger utviklingen nøye. Her er hele artikkelen om gründeren av Elliptic Labs 

DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret er et initiativ fra store norske industriaktører, som har startet dugnad for å hjelpe norske bedrifter med digitalisering og å utnytte de store mulighetene for vekst og nyskaping som digitaliseringen gir. Nå etablerer DIGITALNORWAY seg i Forskningsparken i Oslo. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

DIGITALNORWAY til Forskningsparken

DIGITAL NORWAY etablerer seg i Forskningsparken i Oslo: Fredag 5. mai signerte partene avtale mellom Oslo kommune og Toppindustrisenteret. f.h. Byrådsleder Raymond Johansen, næringsbyråd Geir Lippestad og styreleder i Toppindustrisenteret Walter Qvam (FOTO: Astrid B Lund, Oslotech).

Les mer

Joakim Strand er en av gründerne bak Parken Bakeri. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

Det daglige brød

Det var Joakim, Tom og Øystein som ble lokket inn i Forskningsparken, fikk sansen for stedet, brettet opp ermene og fikk kaffe og kanelsnurrer på plass. Og nå er det hyggelige bakeriet del av en suksesshistorie.

Les mer