På skolen sa læreren at matte ikke var noe for henne. I dag leder Christina Aas et romforskningsselskap. (Tekst og foto: Teknisk Ukeblad, Linn Christin Nordseth, foto: Ihne Pedersen)

Christina Aas, Science & Technology

På skolen sa læreren at matte ikke var noe for henne. I dag leder Christina Aas et romforskningsselskap i Forskningsparken i Oslo. 

TRENGER IKKE Å VÆRE GENI 
Da hun gikk på ungdomsskolen, fikk hun beskjed om at hun ikke passet til en fremtid innen matte. I dag holder romteknolog Christina Aas foredrag for andre unge jenter og gutter om at man ikke trenger å være geni for å drive med romfart. 

Det er viktig for meg å fortelle unge i dag at romfartsverdenen ikke først og fremst består av genier, men av folk som liker fagfeltet og jobber hardt for å nå målene sine, sier Christina Aas. 

NORGE - EN ROMFARTSNASJON
Direktøren i romfartsselskapet Science & Technology har siktet mot stjernene hele veien. Og vil gjerne fremheve at Norge er en betydelig romfartsnasjon, selv om regjeringen forsøkte å kutte budsjettet til ESA med 75% i år. Selv om kuttforslagene ikke gikk gjennom, er det nok et symptom på at norske politikere ikke ser viktigheten av Norge som romfartsnasjon, mener Aas.

– Norge står for 2,3 prosent av oljeindustrien globalt sett, men det mange ikke vet er at vi utgjør 1,9 prosent av den totale romfartsindustrien i verden. Vi er allerede en romfartsnasjon, og det er opp til norske politikere å sørge for at vi kan fortsette å være det i fremtiden. Med all satellitteknologien som er tilgjengelig nå bør myndighetene se på romfartsindustrien som like essensiell som veinettet vårt, sier hun.

Les hele saken om Christina Aas i TU 

 

Finansavisen skriver om selskapet Zwipe som utvikler sikre, raske og enkle biometriske autentiseringsløsninger

Zwipe verdsatt til 310 mill

Startupselskapet Zwipe har kickstartet 2017 med å hente 36 mill kroner. Selskapet som var medlem av StartupLab i Forskningsparken de første årene utvikler en unik autentiseringsløsning med fingeravtrykk i bankkort og adgangskort.

Les mer

Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén tar selfie i San Fransisco (Shifter.no)

Founders Fund investerer i cybersikkerhet

Cybersikkerhetsgründere henter halvannen million fra Founders Fund, og snuser på det amerikanske markedet. Her er Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén i Prosa Security (Shifter.no)

Les mer