Finansavisen skriver om selskapet Zwipe som utvikler sikre, raske og enkle biometriske autentiseringsløsninger

Norske Zwipe prises til NOK 310 mill

Selskapet Zwipe er en lovende norsk oppstartsbedrift som hadde de første årene i Forskningsparken i Oslo og StartupLab. Gründer Kim Humborstad har tidligere sagt noe om verdien av dette miljøet. - Vi har fortsatt stor nytte av nettverket og hjelpen vi fikk gjennom Startuplab, sa Humborstad i en tidligere sak i TU 

Nå har Zwipe kickstartet 2017 med å hente 36 mill kroner.

- Pengene skal primært gå til forsknings- og utviklingsarbeid, videreutvikling av organisasjonen inkludert ekspansjon av salgsteam, sier Humborstad til Finansavisen 20.03.2017.

SIKKER, RASK OG ENKEL IDENTIFISERING
Zwipes kjernekompetanse er autentisering av en persons identitet ved hjelp bruk av fingeravtrykk i svært kompakte systemer, som kan tilpasses f.eks kredittkort. Selskapet er i dag det eneste som som muliggjør gjenkjenning av fingeravtrykk uten bruk av batteri eller annen fysisk tilkoblng til strøm. Zwipe samarbeider med Mastercard, og har også et partnerskap med japanske Hitachi High-Technologies.
Les hele saken fra 20.03.2017 i Finansavisen 

Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén tar selfie i San Fransisco (Shifter.no)

Founders Fund investerer i cybersikkerhet

Cybersikkerhetsgründere henter halvannen million fra Founders Fund, og snuser på det amerikanske markedet. Her er Anders Moen Hagalisletto og Erik Rosén i Prosa Security (Shifter.no)

Les mer

Automatiserer aksjevalgene. Saken om Fronteer Solutions er publisert i medlemsmagasinet for Finansforbundet: FinansFokus, av Sjur Frimand-Anda

Automatiserer aksjevalgene

Her er startupselskapet som vil gjøre megleren overflødig. Når Fronteer Solutions velger aksjer til sitt fond er det datamaskiner og algoritmer som avgjør, ikke en meglers vurdering og magefølelse.

Les mer