Anestesilegen Gregers Halvorsen pratet med syriske Alma via den arabisk-talende tolken Martin Auraha som benyttet videokonferanse fra Forskningsparken på Blindern for å delta i samtalen. Tekst og foto: Ahlert Hysing, Computerworld

Skiwo revolusjonerer tolketjenesten

Startupselskapet TikkTalk - Skiwo i Aleap bruker ny teknologi til å revolusjonere tolketjenesten. Nå legger de tilrette for bruk av tolk på Førde Sykehus via videokonferanse. Tjenesten kobler tolk og kunde via et omfattende databasesystem. 

Torsdag andre mars var det D-dag for utprøving av en fjerntilkoblet tolketjeneste fra Oslo til Førde Sentralsykehus. Anestesilegen Gregers Halvorsen pratet med syriske Alma via den arabisk-talende tolken Martin Auraha som benyttet videokonferanse fra Forskningsparken i Oslo for å delta i samtalen.
Les mer om dette i Computerworld!

TikkTalk - Skiwo er medlem i helseinkubatoren Aleap i Forskningsparken.

Følg med på Nuria!

– Dette er en fantastisk tid for å starte nye bedrifter. For 20 år siden var alt mer firkantet og vanskelig. Nå kan du lære deg så mye på kortere tid, det er lettere å få tak i de rette folkene og utforske nye ideer, sier Nuria Espallargas i Seram Coatings. Se saken i Shifter (Tekst: Marie Amelie FOTO: Charlotte Wiig).

Les mer

Anita Krohn-Traaseth, Innovasjon Norge, fikk testet sine vitaminverdier ved Vitas’ stand på Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken. Fra v. Thomas Gundersen, Anita Krohn Traaseth og Anders Dahlgren. (FOTO: Martin Øgaard)

Stolt, glad og helt nøyaktig!

- Sammen med universitetene i Cambridge, Oxford og Max Planck Institutt i Berlin skal vi bidra til bedre innsikt i menneskehjernens helse gjennom livet, sier Thomas Gundersen, daglig leder i biotek-selskapet Vitas i Forskningsparken i Oslo. 

Les mer