Vårt råd: følg med på Nuria!

HVILKET PROBLEM VIL SERAM COATINGS LØSE?
Viktige komponenter i for eksempel fly og raketter eller bil- og båtmotorer blir utsatt for rust og slitasje. For å forlenge levetiden på de ulike komponentene, påfører man et beskyttende lag (coating) ved hjelp av så kalt termisk sprøyting. Det vil si ulike materialer i pulverform sprøytes på med høy hastighet og høy temperatur.

Grunntanken i Nurias idé var tilsynelatende enkel – å bruke et av verdens hardeste stoffer – silisiumkarbid – for å lage en enda mer slitesterk overflate, og dermed spare industrien for gigantiske beløp.

I intervjuet kan du lese den spennende historien som tok Nuria fra Barcelona til Trondheim og ble den yngste professoren ved NTNU. Sammen med Fahmi Mubarok starte hun Seram Coatings og hentet inn Gisle Østereng for å hjelpe til med å få inn kapital og bygge opp selskapet for videre vekst. Seram Coatings holder til i Trondheim og i Forskningsparken i Oslo.

ÅRETS KVINNELIGE TEKNOLOGIGRÜNDER
Så langt har Seram Coatings vunnet flere priser, blant annet førstepremien i Academic Enterprise Awards hvor de konkurrerende bidragene kom fra Europas 25 beste tekniske universiteter. Under Innovator 2015 sikret de etablererstipend på 500.000 kroner og Nuria selv fikk Ung Innovasjonspris på 200.000 kroner. Nå har Nuria blitt kåret til årets kvinnelige teknologigründer, Female Entrepreneur of the year. Les hele intervjuet i Shifter

Sjefen for Oslo Medtech råder norske gründere til å sjekke ut om de lager et produkt det faktisk er behov for. Les 16 spørsmål med Kathrine Myhre i saken laget av Stine Jutila i Shifter

Ja-mennesket Kathrine Myhre

Shifter stiller 16 spørsmål til Kathrine Myhre: 

Spm. 6: Hvis du skulle investert 10 millioner i et selskap i morgen – hvilket ville det vært? Kilde: Shifter.no

Les mer

Anne Lise Waal er daglig leder og CTO i Attensi (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

Attensi vokser i Forskningsparken

Attensi flyttet inn i StartupLab i 2012 med to ansatte. Da vi hadde vokst til 8 ansatte var det tid for å flytte inn i Forskningsparken. Se hva daglig leder og CTO Anne Lise Waal sier om vekstperioden for den norske oppstartsbedriften. 

Les mer