Espen Agdestein er manager for verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen, og samtidig partner i Idekapital i Forskningsparken hvor han bistår norske techselskaper(Foto: Astrid B. Lund, Forskningsparken)

Fornøyd manager tilbake etter VM i sjakk

Espen Agdestein er Magnus Carlsens manager. Han er strålende fornøyd med at Carlsen tok hjem seieren og beholdt tittelen som regjerende verdensmester. Nå er Agdestein tilbake i Idekapital i Forskningsparken hvor han bistår norske techselskaper.


- Jeg har vært manager for Magnus Carlsen i 10 år, og dette er det fjerde VM jeg er med på, smiler Espen, som altså har opplevd seire i alle fire mesterskapene. Min rolle er å organisere aktiviteter, sponsorer, presseopptredener og legge opp kalenderen for Magnus, sier han.
Akkurat nå skjer det ingenting, nå sier Magnus nei til alle henvendelser, han har ferie og forbereder seg på VM i lyn- og hurtigsjakk i romjulen.

Magnus Carlsen vekker stor interesse og må si nei til det meste, men av og til får Agdestein organisert spesielle happenings, som da Magnus kjørte sjakkundervisning for Mark Zuckerberg.


I STØTTEAPPARATET
Under selve VM er hovedfokus å skape en trygg ramme for Magnus. Han er under stort press under konkurransene, og de 10-12 personene rundt han sørger for at han har det bra, at han opplever støtte og får positiv respons, og ikke minst få tenke på andre ting mellom konkurransene. Han har med seg egen lege og kokk, han har fire stormestre fra hele verden som gir sjakkfaglig veiledning, hvorav en har vært tilstede i London.


MEN HVA ER DET MED DEN VODKABAREN..?
- Det er sånn, når Beluga er sponsor blir det vodkabar under VM. Nei, det er dessverre ikke russisk kaviar å få, men drinkene er absolutt tilgjengelige, sier Espen som legger til at dette er langt unna den stille sonen, spillerne sitter uansett bak dobbelt lydtett glass og er skjermet for publikum.


- Vi har etter hvert etablert en norsk avdeling i den baren, der inviterer vi venner og kontakter i hele verden, mellom 20 og 50 personer hver dag. Dette er en fin mulighet til å pleie kontakter, sier Espen.


INVESTOR PÅ TURNÉ
Som partner i Idekapital Fund 1 er Espen Agdestein klar på at sjakkrollen også har verdi for fondet og dets partnere. - Det er mange innflytelsesrike mennesker som er fasinert av sjakk og Magnus Carlsen. Sjakk er på mange måter den ultimate intellektuelle sport og de finner kanskje et fellesskap der som de ikke finner i andre idretter. Det internasjonale nettverket Agdestein har fått gjennom sjakken er et vesentlig bidrag til Idekapital og fondets evne til å bistå selskaper ved internasjonal ekspansjon.


Fondet Idekapital investerer i norske teknologiselskaper som har ambisjoner om å bli globalt store i sine nisjer, og de er i ferd med å ta det åttende selskapet inn i porteføljen. Magnus Carlsen er selv investor i Idekapital. Og Espen Agdestein er selv en habil sjakkspiller.

 

I Forskningsparken kan vi bare glede oss til neste trekk!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

- Det er naturlig at investorer trekkes til et miljø som skaper nye tech-selskaper, sier Karl-Christian Agerup, Oslotech (FOTO: Sigurd Klæva)

Nytt fond til Forskningsparken

- Det er naturlig at investorer trekkes til et miljø som skaper nye tech-selskaper, og Idekapital blir nå en del av ett voksende investormiljø i Forskningsparken, sier Karl-Christian Agerup i Oslotech.

Les mer