Erna Solberg åpnet ShareLab: - Dette skaper fremtidens næringsliv: - Etableringen av ShareLab er helt riktig i den omstillingen Norge er inne i, sa statsminister Erna Solberg i åpningstalen til de 250 gjestene. Vi må legge om til et kunnskapsbasert næringsliv for å kunne opprettholde velferden. ShareLab er samhandling, det er nye bedrifter og det er forsknings- og kunnskapsbasert, sa hun, og hun håpet at flere forskere ville vekke gründerskapsnerven.

- Etableringen av ShareLab er helt riktig i den omstillingen Norge er inne i, sa statsminister Erna Solberg i åpningstalen til de 250 gjestene. Vi må legge om til et kunnskapsbasert næringsliv for å kunne opprettholde velferden. ShareLab er samhandling, det er nye bedrifter og det er forsknings- og kunnskapsbasert, sa hun, og hun håpet at flere forskere ville vekke gründerskapsnerven. Se flere bilder fra åpningen her

 

EN DELINGSLAB FOR BIOTEKGRÜNDERE
ShareLab er et fullt utstyrt og bemannet laboratorium for entreprenører innen livsvitenskap. Her kan innovative forskere få testet ut ideene sine og forhåpentligvis flytte ut med et selskap i kofferten.

- Vi ønsker at ShareLab skal være en utskytingsrampe for nye bedrifter, sa daglig leder Esben A. Nilssen. Laboratoriet ligger i Forskningsparken i Oslo, midt i Gaustadbekkdalen. Dette er området med størst tetthet av livsvitenskapere i hele Norge.

 

MYE KOMPETANSE - FÅ BEDRIFTER
I Norge investeres det hvert år nærmere 10 milliarder kroner i forskning og utvikling innen livsvitenskap. I Oslo-området er det titusenvis med mennesker med lang kompetanse innen feltet. Til tross for dette er antallet bedrifter få og eksporten lav. Dette ønsker man nå å gjøre noe med. Det er Oslotech som står bak etableringen sammen med VWR som laboriatoriepartner. Abbvie, The Life Science Cluster, Innovasjon Norge og flere er viktige støttespillere.

 

HJEMME I FORSKNINGSPARKEN
ShareLab blir den tredje inkubatoren i Forskningsparken og sammen med StartupLab med 80 startups og helseinkubatoren Aleap med 40 startups og de øvrige forsknings- og vekstbedriftene er dette et skapende økosystem. Karl-Christian Agerup pekte på potensialet som ligger i denne møteplassen mellom Universitetet, universitetssykehuset og næringslivet. Agerup er administrerende direktør i Oslotech som driver Forskningsparken.

Kontakt Sharelab for mer informasjon