Biozep skal hente 60 millioner kroner i følge Finansavisen 20.05.2019.

Biozep-emisjon

Biozep i Forskningsparken skal hente 60 mill NOK for å utvikle et legemiddel i dråpeform som skal behandle tørre øyne på en effektiv måte.

 

Gründer og daglig leder i Biozep Anne Kristin Holmeide har tidligere jobbet i Pronova BioPharma som i 2013 ble gjøpt opp av tyske BASF. I Pronova utviklet hun et legemiddelkonsept basert på modifisering av flerumettede fettsyrer fra fiskeolje. Nå vil hun bruke sin kompetanse på legemiddelmolekyler til å gjøre øyebehandling mer effektivt. 

 

- En av utfordringene med å lage legemidler for øyesykdommer er hvordan man skal få det inn i øyet. Vi har vist at våre modifiserte flerumettede fettsyrer kan løse problemet, sier hun til Finansavisen.

 

Norsk produksjon
Selv om strategien er å inngå partnerskap med et av de større legemiddelselskapene ønsker vi å være ansvarlig for den norske produksjonen, sier Holmeide- -Vi vil bygge norsk industri ved å etablere produksjon av våre legemimdler i Norge, gjerne i samarbeid med en norsk kontraktsprodusent som Curida.

 

Artikkelen stod i Finansavisen 20.05.2019

 

 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Målbevisste Emma Haapaniemi har lenge visst at hun vil forske og hjelpe alvorlig syke pasienter. Hos NCMM i Oslo bygger hun opp en forskergruppe innen presisjonsmedisin. Stikkordet er genredigering (Foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken).

Vil reparere ødelagt DNA

Målbevisste Emma Haapaniemi har lenge visst at hun vil forske og hjelpe alvorlig syke pasienter. Hos NCMM i Oslo bygger hun opp en forskergruppe innen presisjonsmedisin. Stikkordet er genredigering.

Les mer

Agnete Fredriksen er gründer og CSO i selskapet Vaccibody (Foto: Vaccibody, Ingar Næss)

Vaccibody henter 230 mill NOK

Vaccibody i Forskningsparken kunngjorde i en pressemelding 14.02.2019 at selskapet har hentet NOK 230 millioner fra private investorer. Gründer og forskningsdirektør Agnete Fredriksen (bildet) utviklet sin første vaksine allerede som PhD-student og startet selskapet Vaccibody i Forskningsparken i Oslo i 2007. 

Les mer