Dette lurer folk på om sortering av avfall

Nå har alle områder i Forskningsparken fått avfallsbeholdere for kildesortering.


- Forskningsparken har dessverre ikke vært så flinke på kildesortering tidligere, sier Knut Tore, driftssjef i Forskningsparken. Sorteringsgraden var på 52% i 2018, og spesielt matavfall og plast har i liten grad blitt sortert. Nå blir det lettere å sortere i kontorarealer og fellesområder, i tillegg til i spisestedene. Gjennom høsten har stadig flere arealer fått nye avfallsbeholdere og vi oppfordrer alle til å tenke over hvor de putter avfallet.


- Målet for 2019 er å komme opp i sorteringsgrad på hele 70%, sier Knut Tore og minner om at det som er spesialavfall som f.eks glass, porselen, metall, el-avfall m.m. kan du levere i miljøstasjonen som ligger i U1, rett ved utkjøringen fra garasjen. Hit skal også batterier. Hvis du trenger en pappeske for oppsamling av batterier kan du be om dette i resepsjonen. Når boksen er full, tømmer du den i rett beholder miljøstasjonen.

Miljøstasjonen i U1

 

Her er noe av det folk har lurt på:

 

Hvorfor er avfallsbeholderne åpne? Det er litt ekkelt.

- Det er to grunner til at vi har valgt åpne beholdere: da er det lettere å kaste noe med én hånd - du trenger ikke åpne eller dytte på lokket, som også er en bakteriesamler. Den andre er hensynet til renholderne som har lettere tilgang til å løfte opp avfallet fra beholderen, uten å måtte forholde seg til et lokk.

 

Det er vond lukt fra matavfallet - skal det være sånn?

- Nei, matavfall blir tømt daglig på ukedagene og du skal være uheldig dersom det blir vond lukt. Men hvis noen kaster noe fredag kveld og det blir liggende over helgen kan det dessverre bli lukt.

 

Hvorfor må isopor i restavfallet?

- Per i dag så ligger ingen av anleggene for resirkulering av isopor her på Østlandet. CO2-regnskapet går ikke opp når isopor skal fraktes til nærmeste anlegg, men i følge vår leverandør Ragnsells jobbes det via Grønt punkt med å finne løsninger på Østlandet. Uansett: sjekk at det virkelig er isopor du har. Ved frakt av f.eks datautstyr er emballasjen gjerne plast. For å være sikker kan du teste det - isopor kan smuldres opp i små kuler. Er du i den situasjonen at du trenger du isopor, f.eks til frakt? Si fra på Forskningsparken Community på Facebook- kanskje det er leietakere her som har noe du kan benytte.

 

Hvor kaster vi knuste drikkeglass?

- Dette kaster du i Porselen og keramikk, på miljøstasjonen i U1. Det skal ikke i Glass fordi drikkeglass kan inneholde bly og dermed forringer kvaliteten på glasset. I glass skal flasker og glass som har vært brukt til mat og drikke, som syltetøyglass og saftflasker.

 

Hvor kaster jeg yoghurtbeger i plast, med matrester?

- Tilsølt emballasje går i restavfallet.

 

Hva med tørkepapir?

- Tørkepapir er nedbrytbart og kan sorteres som matavfall.

 

Hva med kapsler fra kaffemaskinen - hvor skal dette kastes?

- I Forskningsparken skal dette i restavfallet. Hvis du vil gjøre en ekstra innsats kan Nespresso kaffekapsler leveres på en lokal minigjenbruksstasjon, for eksempel den på Colosseum på Majorstuen.

 

Husk at hvis du har store mengder avfall må du kontakte vaktmester som finner en praktisk løsning for deg. vaktmester@forskningsparken.no

Skal du kvitte deg med møbler og utstyr som andre kanskje har bruk for? Legg det gjerne ut på Forskningsparken Community på Facebook, husk bilde.

Folk i Forskningsparken er veldig positive til å sortere avfall, sier Knut Tore. Vi har fått noen spørsmål rundt sortering, og vil gjerne at dere fortsetter å ta kontakt når dere har spørsmål, gjerne til service@forskningsparken.no

Ingar Madsen(bildet) er eiendomsdirektør i Forskningsparken og synes det er gledelig at så mange velger miljøvennlig jobbreise (FOTO: Astrid B Lund, Forskningsparken).

Grønne jobbreiser til Forskningsparken

Folk som jobber i Forskningsparken velger bort bil og bruker heller sykkel eller t-banen, i følge ny undersøkelse fra TØI og NTNU. Eiendomsdirektør Ingar Madsen er fornøyd med resultatet.

Les mer

Mer om miljø & bærekraft

Mer om miljø & bærekraft