Folk i Forskningsparken har vært kjempeflinke
Målet er å sortere 70 % av avfallet i 2019, og vi ligger godt an! I 1. kvartal er vi allerede oppe i 68 %, sier Knut Tore, teknisk sjef i Forskningsparken.
- Forskningsparken har dessverre ikke vært så flinke på kildesortering tidligere, legger han til. Sorteringsgraden var på 52% i 2018 og spesielt matavfall og plast har i liten grad blitt sortert. Nå har kontorarealer, fellesområder og spisesteder fått avfallsbeholdere for sortering og vi ser at folk er flinke til å tenke over hvor de putter avfallet.
- Målet for 2019 er snart nådd
Vi er fornøyde at sorteringsgraden har økt så raskt, nå jobber vi videre for å bli enda bedre utover året, sier Knut Tore. Han minner om at det som er spesialavfall som f.eks glass, porselen, metall, el-avfall m.m. kan du levere i miljøstasjonen som ligger i U1, rett ved utkjøringen fra garasjen. Hit skal også batterier. Hvis du trenger en pappeske for oppsamling av batterier kan du be om dette i resepsjonen. Når boksen er full, tømmer du den i rett beholder i miljøstasjonen.
Skal du kaste store mengder dokumenter? Kaste møbler?
- Du kan bestille tjenester hos vaktmester for dette - kontakt vaktmester@forskningsparken.no

Miljøstasjonen i U1

Det er greit å finne frem, alle beholdere er merket på norsk og engelsk.
Her er noe av det folk har lurt på i forbindelse med kildesortering:
Hvorfor er avfallsbeholderne åpne? Det er litt ekkelt.
- Det er mer hygienisk og effektivt både for brukere og renholdere med avfallsbeholdere uten lokk. Det er lettere å kaste noe med én hånd - du trenger ikke åpne eller dytte på lokket, som også vil bli en bakteriesamler.
Det er vond lukt fra matavfallet - skal det være sånn?
- Nei, matavfall blir tømt daglig på ukedagene og du skal være uheldig dersom det blir vond lukt. Men hvis noen kaster noe fredag kveld og det blir liggende over helgen kan det dessverre bli lukt.
Hvorfor må isopor i restavfallet?
- Per i dag så ligger ingen av anleggene for resirkulering av isopor her på Østlandet. CO2-regnskapet går ikke opp når isopor skal fraktes til nærmeste anlegg, men i følge vår leverandør Ragnsells jobbes det via Grønt punkt med å finne løsninger på Østlandet. Uansett: sjekk at det virkelig er isopor du har. Ved frakt av f.eks datautstyr er emballasjen gjerne plast. For å være sikker kan du teste det - isopor kan smuldres opp i små kuler. Er du i den situasjonen at du trenger du isopor, f.eks til frakt? Si fra på Forskningsparken Community på Facebook- kanskje det er leietakere her som har noe du kan benytte.
Hvor kaster vi knuste drikkeglass?
- Dette kaster du i Porselen og keramikk, på miljøstasjonen i U1. Det skal ikke i Glass fordi drikkeglass kan inneholde bly og dermed forringer kvaliteten på glasset. I glass skal flasker og glass som har vært brukt til mat og drikke, som syltetøyglass og saftflasker.
Hvor kaster jeg yoghurtbeger i plast, med matrester?
- Tilsølt emballasje går i restavfallet.
Hva med tørkepapir?
- Tørkepapir er nedbrytbart og kan sorteres som matavfall.
Hva med kapsler fra kaffemaskinen - hvor skal dette kastes?
- I Forskningsparken skal dette i restavfallet. Hvis du vil gjøre en ekstra innsats kan Nespresso kaffekapsler leveres på en lokal minigjenbruksstasjon, for eksempel den på Colosseum på Majorstuen.
Du som jobber i Forskningsparken kan finne mer info om kildesortering på Leietakernettet (login)
Husk at hvis du har store mengder avfall må du kontakte vaktmester som finner en praktisk løsning for deg. vaktmester@forskningsparken.no
Skal du kvitte deg med møbler og utstyr som andre kanskje har bruk for? Legg det gjerne ut på Forskningsparken Community på Facebook, husk bilde.
Ta kontakt om du har spørsmål rundt sortering, til service@forskningsparken.no