Norske Kahoot, som er StartupLab-alumni, har de siste ukene kjøpt opp to andre StartupLab-baserte selskaper til sin satsning på spillbasert læring: WeWantToKnow / matteappen DragonBox og lesespillet Poio (bildet). (FOTO: Kahoot)

Kahoot kjøper for 215 mill NOK

Norske Kahoot - StartupLab-alumni - har nå kjøpt opp to andre StartupLab-baserte selskaper til sin satsning på spillbasert læring: WeWantToKnow, med matteappen DragonBox, og lesespillet Poio.

Selskapene er kjøpt for henholdsvis 158 mill NOK og 57 mill NOK. 

 

Hva har Kahoot, DragonBox og Poio til felles?
Fra StartupLab har reaksjonene vært positive til at tre oppstartsselskaper fra miljøet nå slås sammen og vil satse globalt på læringsspill i Kahoot. 

I følge Shifter har verdien av Kahoot-aksjen steget kraftig siden den ble notert på den OTC-listen (unoterte aksjer). Dermed har det også økt handlingsrommet til Kahoot, og sørget for at de nå kan betale deler av oppkjøpet med aksjer.

Kahoot-sjef Åsmund Furuseth forteller til Shifter at prosessen startet da Kahoot lanserte det såkalte Ignite-programmet sitt på en investorpresentasjon i fjor.

— Vi så på hele verden som mulighetsrom da vi lette etter selskaper som kan passe med Kahoot.

Nå ender de med å kjøpe selskaper i Oslo, og som alle har bakgrunn fra StartupLab i Forskningsparken.

 

- Dragonbox vil tilføre enorm verdi

Selskapet WeWantToKnow står bak Dragonbox-serien med matteapper. Den første algebra-appen ble lansert i 2012. I 2017 ble tilbudet utvidet med mattepensum for skoler. – Matematikk er det desidert mest populære emnet på vår læringsplattform, hvor Dragonbox vil tilføre en enorm verdi til våre brukere, sier Kahoot-sjef Åsmund Furuseth i en pressemelding.

 

Poio imponerer
– Poios produkt har imponert oss i Kahoot veldig. Det har allerede hjulpet over 100.000 barn til å lære seg å lese, sier administrerende direktør Furuseth til DN.

Nå selger gründer Daniel Senn, som før salget kontrollerer 59,35 prosent av aksjene i Poio, til den norske læringsplattformselskapet Kahoot. Kahoot kjøper 100 prosent av aksjene i Poio til en sum på 6,5 millioner dollar. Det tilsvarer snaut 57 millioner norske kroner etter tirsdagens kurs.

 

Les saken i Shifter

Les saken i E24

Dette sier DN om saken, 15.05.2019

 

FAKTA OM KAHOOT AS
Kahoot er et quizspill som ofte blir brukt i læringsøyemed ved at en lærer eller elevene selv lager en quiz med spørsmål om temaet klassen jobber med.
Stiftet i 2011 under navnet Mobitroll av NTNU Technology Transfer, Johan Brand, Jamie Brooker, Åsmund Furuseth og Morten Versvik. Ble lansert som Kahoot i august 2013.
Delvis bygget på arbeidet til spillteknologiprofessor Alf Inge Wang ved NTNU.(Kilde: DN)

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Det norske selskapet Attensi er pilotkunde av Playpulse. De ansatte kan bruke gamingsyklene i pauser, da får de både pause og kan tråkke seg til høy puls.  - Det er midt i blinken for oss, å bruke spillteknologi til andre formål enn bare underholdning, sier adm.direktør Anne Lise Wahl i Attensi. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

Playpulse-pilot hos Attensi

Det norske selskapet Attensi er pilutkunde av Playpulse. De ansatte kan bruke gamingsyklene i pauser, da får de både pause og tråkket seg til høy puls. - Det er midt i blinken for oss, å bruke spillteknologi til andre formål enn bare underholdning, sier adm.direktør Anne Lise Wahl i Attensi. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

Les mer