Norway Health Tech-sjef Kathrine Myhre. Foto: Torill Henriksen, Shifter

Norske helsegründere er pionerer

I ti år har Norway Health Tech(NHT) jobbet for å skape et nettverk innenfor helseteknologi. Medlemsorganisasjonen har 270 medlemmer og globale ambisjoner for norsk helseindustri. Sammen med Inven2 og Forskningsparken startet de også helseinkubatoren Aleap i 2016. 

 

- Norske gründere er pionerer, nå må investorene ta sjansen, sier administrerende direktør Kathrine Myhre i NHT. Norske investorer kan fisk, olje og gass og det tør de satse på. Nå bør de vende seg til helseindustrien før andre snapper muligheten.

- Andre nasjoner, blant annet Canada, har vist stor interesse for norske helse-startups, og at nå må Norge gjøre det samme.

− Staten må jobbe mer for å bidra til den private kapitalen. Vi ser det gang på gang, når vi drar opp gode selskaper, blir de kjøpt av store, internasjonale selskaper. La oss heller beholde dem her. Noen ganger kan man ikke si nei til slike tilbud. Og hvis Norge da ikke følger med, kan vi miste arbeidsplasser og viktig kunnskap.

 

Les saken på Shifter

Biozep skal hente 60 millioner kroner i følge Finansavisen 20.05.2019.

Biozep-emisjon

Biozep i Forskningsparken skal hente 60 mill NOK for å utvikle et legemiddel i dråpeform som skal behandle tørre øyne på en effektiv måte.

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev