Det norske selskapet Attensi er pilotkunde av Playpulse. De ansatte kan bruke gamingsyklene i pauser, da får de både pause og kan tråkke seg til høy puls.  - Det er midt i blinken for oss, å bruke spillteknologi til andre formål enn bare underholdning, sier adm.direktør Anne Lise Wahl i Attensi. (Foto: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

Playpulse-pilot hos Attensi

Det finnes mye forskning som viser at vi er mer effektive på jobb med godt arbeidsmiljø og gode avbrekk gjennom dagen. Attensi i Forskningsparken er et norsk techselskap som bruker spillteknologi for bl.a. å lage motivasjons- og opplæringsløsninger for næringslivet. De ønsker å gi sine ansatte gode arbeidsforhold og prøver ut ulike tilbud. Fra før har de gjort små sunne måltider tilgjengelig for sine ansatte ved å sette inn S:Mart, og de skal sette opp «lekerom» med playstation og sofagrupper. Gamingsyklene fra Playpulse passer godt inn i tilbudet. Med gamingsyklene i lokalene er det fort gjort å utfordre hverandre til en runde, folk får vekket konkurranseinstinktet og får opp pulsen – og aller viktigst: det er gøy.


Samler verdifulle erfaringer
- Vi i Playpulse har piloter ute i treningssentre og blant barn og ungdom, noe vi har fått gode tilbakemeldinger på. Nå gleder oss til å lære mer om hvordan vårt produkt passer på en arbeidsplass, sier Erling Solheim i Playpulse. 

På playpulse-syklene kan du utfordre en kollega, logge på og tråkke inn i et landskap hvor du kjempe deg frem for å få poeng. Scoringslisten vises på skjermen umiddelbart, og trigger konkurranseinstinktet. Nå har syklene stått utenfor Startuplab i nesten ett år, og de har blitt brukt stadig mer.

- De vi prater med, opplever stor verdi av å kunne ta en aktiv og morsom pause i arbeidsdagen. Man kan ikke undervurdere viktigheten av fokusert arbeid og effektive pauser, sier Erling.

 

- Forøvrig skal vi også gjøre en pilot på WeWork i Stockholm når de åpner i juni, for å teste hvordan det kan skape verdi for verdens største co-working space, legger han til.

 

Playpulse har satt opp pilot hos Attensi i Forskningsparken

God stemning da Attensi-ansatte prøvde Playpulse på afterwork 5. april (FOTO: Astrid B. Lund, Forskningsparken). 

 

Midt i blinken
- Mange av oss som jobber i Attensi er lidenskaplig opptatt av dataspill, både på jobb og fritiden, sier administrerende direktør Anne Lise Wahl.
Spillbransjen i Norge er liten og derfor er det kjempegøy å støtte andre selskaper som prøver å gjøre det samme som oss; nemlig å bruke spillteknologi til andre formål enn bare underholdning.

- Jeg tror de ansatte hos oss synes dette er midt i blinken – det er sosialt, man får en liten pause i arbeidshverdagen OG det har god helseeffekt! Vi gleder oss til piloten!

 

Les også: Attensi vokser i Forskningsparken

 

75 % har daglig eller ukentlig kontakt med andre selskaper
Forskningsparken er et mylder av startups, vekstbedrifter, forskere og investorer, sier Karl-Christian Agerup, som leder Oslotech/Forskningsparken. 

 

- Her jobber det mer enn 3000 mennesker til daglig og vi vet at 75 % av disse er i daglig eller ukentlig kontakt med folk i andre virksomheter her i Forskningsparken. Slike kortreiste samarbeid som dette mellom Playpulse og Attensi er av stor verdi, og kan gjøre veien til målet mye raskere, sier han. 

Siden april har Forskningsparken i Oslo tilbudt bildeling med el-biler. 
Fra venstre Henrik Hatlebrekke, StartupLab/Mobility Lab, Thea Wiig, Oslotech og Nils Petter Nordbø, Hyre (FOTO: Sigurd R. Klæva, Oslotech).

Testarena for grønn bildeling

Siden april har Forskningsparken i Oslo tilbudt bildeling med el-biler. 
-Vi som driver Forskningsparken synes det er topp å legge til rette for nye miljøvennlige tilbud for de 2500 personene som har arbeidsplassen sin her,  sier Community Manager Thea Wiig i Oslotech. 

Les mer

Attensi og Adv. Erling Grimstad i Forskningsparken har laget kompetanseløsningen for anti-hvitvasking som lanseres denne uken. Fra v. Sølve Johannessen, partner i Attensi, og advokat Erling Grimstad (Foto: Astrid Bjerke Lund, Oslotech)

Kompetanse på anti-hvitvasking

Attensi og Adv. Erling Grimstad i Forskningsparken har laget kompetanseløsningen for anti-hvitvasking som lanseres denne uken. 

Les mer