- På konferansedagen kommer det til å myldre av aktivitet her i Forskningsparken, smiler Ida Susanna Fattah, som er grunnlegger og daglig leder av Medevent, i tillegg til jobben som kommuneoverlege (Foto: Sigurd R. Klæva, Forskningsparken).

Bli med å forme fremtidens helsetjenester

Ta grep om egen fremtid - konferansen for deg som jobber med helse

Norges første karrierekonferanse for helsepersonell finner sted i Forskningsparken onsdag 16. oktober, kl. 15:30-21.30. Konferansen arrangeres av MedEvent, som består av tre unge og engasjerte mennesker, og de brenner for at helsesektoren skal ta noen kvantesprang på innovasjon og entreprenørskap.

 

I heiagjengen (les: partnere) står Norway Health Tech og Forskningsparken, og flere er på vei.

Vi er midt oppe i en historisk omveltning av uante dimensjoner. Helsesektoren utfordres daglig og utvikles i rasende fart som en følge av nye teknologiske og vitenskapelige gjennombrudd.

Dette sa Kathrine Myhre, Norway Health Tech, i en kronikk i E24 i 2017.

 

 

Gir mulighet til å være proaktiv

- Helsepersonell er ofte flinke til å holde seg faglig oppdatert, men IT-løsninger og helseteknologi er det få som følger med på, ifølge Ida Susanna Fattah, som gründet Medevent og står bak konferansen. Nettopp disse løsningene kommer til å ha direkte påvirkning på den kliniske arbeidshverdagen.

- Denne konferansen er en enkel måte for helsepersonell å få overblikk over hva som rører seg innen innovasjon, entreprenørskap og helseteknologi. Det kan gi en mulighet til å begynne et proaktivt arbeid for å få gode løsninger inn i klinikken, istedenfor å vente på at noen beslutter å innføre det, sier hun.

- Mitt inntrykk er at mange kollegaer er optimistiske i form av at de har et håp om at det snart kommer gode løsninger, samtidig som de opplever å drukne litt i middelmådige og dårlige løsninger idag. Noen har gitt opp helt, og andre er rett ut skeptiske. Flere beskriver å få løsninger tredd over hodet, og ikke ha oversikten til å selv komme med forslag i en travel klinisk hverdag. Dersom man bruker litt tid på å få et overblikk, så mener jeg man enklere kan man være med på å ta styring over egen fremtid. Som helsepersonell vet man hvor skoen trykker.

 

Fullspekket konferansekveld

Konferansen foregår fra kl. 16-21.30. Det blir flere miniforedrag i lokalene, inspirert av «Speakers Corner», og temaene blir Fremtidens sykehus, Fremtidens kommunehelse og mye mer. Deltakerne kan følge lysløypa som foreslås, eller stoppe opp og prate med de utstillerne som fenger. I tillegg blir det aktiviteter som vil gjøre det enkelt å bli kjent med nye kollegaer.

Hovedscenen er full av foredrag: Ishita Barua er lege og forsker, og snakker om kunstig intelligens i helse. Marie Louise Sunde vil fortelle hvordan det oppleves å logge av klinikken. Hun har sluttet som kirurg for å jobbe fulltid med selskapet sitt HunSpanderer. To konsulenter, en lege og en sykepleier, vil også fortelle om sine erfaringer med å forlate klinikken for å jobbe med IT i helsevesenet, fra utsiden. Og Ida skal selv utfordre sin mentor, emeritus Ole Berg, på hvordan vi kan forvente at fremtiden utvikler seg basert på fortidens lærdom og endringene vi ser idag. Det blir også korte presentasjoner fra helsegründere.

-Vi ønsker å gi kunnskap om ny teknologi, vise frem alle karrieremulighetene som helsepersonell har, og rett og slett inspirere, sier Ida. Men det viktigste er at folk møtes, knytter kontakter og utveksler egne erfaringer på tvers av profesjoner og arbeidssted. Slike møteplasser har vi for av for helsepersonell idag!

Her kan du se programmet og melde deg på konferansen.

 

NB: Early Bird-prisen er på 299,-.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

- Dette stedet er en slags magnet for flinke folk og ambisjoner, sier Anders Eikenes utenfor kontorene i Forskningsparken. Han er i gang med sitt andre oppstartsselskap (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken).

Oivi vil forhindre at diabetikere blir blinde

Seriegründer Anders Eikenes og selskapet Oivi vil forhindre at diabetikere mister synet. For Eikenes er det andre gang han er med og starter et teknologiselskap; Videokameraet Huddly har gjort stor suksess og ble verdsatt til 580 mill NOK i 2018.

Les mer

Norway Health Tech-sjef Kathrine Myhre. Foto: Torill Henriksen, Shifter

- Norske helsegründere er pionerer

I ti år har Norway Health Tech jobbet for å skape et nettverk innenfor helseteknologi.

− Det skjer veldig mye i helse-teknologi-miljøet. Det er utrolig spennende, forteller sjef for Norway Health Tech, Kathrine Myhre.

Tidligere i år vant Myhre den første HIMSS Future 50 Achievement Award for sitt arbeid innenfor helse-teknologi.

Les mer