Agnete Fredriksen er gründer og CSO i selskapet Vaccibody (Foto: Vaccibody, Ingar Næss)

Vaccibody henter 230 mill NOK

Vaccibody AS kunngjorde i en pressemelding 13.02.2019 at selskapet har hentet NOK 230 millioner fra private investorer. Den rettede emisjonen fikk, i følge selskapet, stor interesse fra eksisterende aksjonærer og nye investorer.  

 

Vaccibody er et lifescience selskap som jobber med utvikling av nye immunterapier. Selskapet har tidligere hentet lignende beløp, i 2016 hentet de 220 mill NOK i en emisjon, jfr Finansavisen.

 

Startet i Forskningsparken
Gründer og forskningsdirektør Agnete Fredriksen (bildet) utviklet sin første vaksine allerede som PhD-student og startet selskapet Vaccibody i Forskningsparken i Oslo i 2007. Selskapet har nå 19 ansatte og er ledende innen det raskt voksende feltet av individualisert kreftbehandling.

 

Samarbeid med Roche
Vaccibody er i gang med kliniske fase studier fase II, det vil si på små pasientgrupper som man tror vil ha hjelp av behandlingen.  De kunngjorde også 13.02.2019 at de har inngått et samarbeid med Roche for å utforske en kombinasjon av flere behandlinger hos pasienter med livmorhalskreft. Vaccibody forventer å starte en fase II studie med opptil 50 pasienter i andre halvdel av 2019.

Martin Bonde, CEO for Vaccibody,  er veldig fornøyd med samarbeidsavtalen. - Dette er en viktig studie da den utforsker en ny behandlingsmetode for pasienter med langt fremskreden livmorhalskreft, sier han i pressemeldingen. 

Hva er immunterapi?
– Vi jobber med immunterapi, sa Agnete Fredriksen til Kreftforeningen i 2017.

- I stedet for å utvikle medisiner som direkte dreper sykdom, stimulerer vi immunforsvaret til å bekjempe sykdom. Både forebyggende og behandlende vaksiner innebærer å vise fram deler av det som forårsaker sykdom, i dette tilfellet et virus, til immunforsvaret, slik at det går til angrep. En forebyggende vaksine trener opp immunforsvaret til å reagere før viruset eller bakterien kommer, men en behandlende vaksine vekker opp immunforsvaret etterpå.

 

Les pressemeldingen om samarbeidet med Roche, 13.02.2019

Les pressemeldingen om emisjon på 230 mill NOK, 14.02.2019

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Zwipe henter 120 mill NOK

Biometriselskapet Zwipe er på full fart mot Merkur Market. En emisjon på 120 millioner kroner er nå innen rekkevidde, skriver Finansavisen 7.1.2019

Les mer