Selskapets viktigste milepæl fremover blir å få de biometriske kortene sertifisert hos Visa og Mastercard. Først når dette er i havn vil massemarkedene åpne seg for Zwipe.

– Det er et gigantisk markedspotensial og vi kommer til å møte tøff konkurranse, men vi har ambisjoner om å være markedsleder, sier konsernsjef André Løvestam (FOTO: Finansavisen).

Zwipe henter 120 mill NOK

Biometriselskapet Zwipe er på full fart mot børsnotering på Merkur Market. En emisjon på 120 millioner kroner er nå innen rekkevidde, skriver Finansavisen 7.1.2019.

Zwipe startet i Forskningsparken under navnet OrigoID og arbeidet de første årene i StartupLab. Selskapet utvikler en løsning for biometrisk autentisering til bruk i smartkort for betaling, adgangskontroll og ID. Zwipe er særlig kjent for å utvikle betalingskort der biometri og kontaktløs betaling kombineres uten bruk av batteri.

I 2018 var selskapet et av 8 som mottok midler fra EUs Horizon 2020. Zwipe fikk 20 mill av i alt 160 millioner. Nå er selskapet er på vei mot børsnotering på Merkur Market, og har blitt mottatt med stor interesse.

 

Les mer om saken i Finansavisen og Shifter.

Espen Agdestein er manager for verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen, og samtidig partner i Idekapital i Forskningsparken hvor han bistår norske techselskaper(Foto: Astrid B. Lund, Forskningsparken)

Fornøyd manager tilbake etter VM i sjakk

Espen Agdestein er manager for verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen, og samtidig partner i Idekapital i Forskningsparken hvor han bistår norske techselskaper.

Les mer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev