Oslo Science City lanseres med statsminister Erna Solberg tilstede.

Lansering av Oslo Science City

Her vil du finne strømmelenke til arrangementet som er 19.08.2020 kl. 11-12.30: Arrangemementet på Facebook, eller arrangementet på UiOs nettside.

 

Verdensledende innovasjonsdistrikt


København har Copenhagen Science City, Stockholm har Stockholm Science City, London har Knowledge Quarter og Boston har Kendall Square. Her utvikles fremragende kunnskap og det skapes tusenvis av arbeidsplasser. Nå lanserer vi Oslo Science City, et partnerskap mellom noen av Norges ledende kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og Oslo kommune. Forskningsparken er et av medlemmene i Oslo Science City.

Her skal Norges mest kunnskapstette område utvikles til et verdensledende innovasjonsdistrikt. Området strekker seg fra Majorstuen via Marienlyst, Blindern og Gaustad til Ullevål stadion, og Campus Radiumhospitalet.

Her skal forskere og næringsliv, oppstartsbedrifter og det offentlige få naturlige arenaer og jobbe tettere sammen for å øke innovasjonstakten og bidra til å løse viktige oppgaver.

På lanseringen presenteres endelig satsingen for offentligheten.

 

Til stede på lanseringen er:


• Statsminister Erna Solberg
• Byrådsleder Raymond Johansen
• DNB-sjef Kjerstin Braathen
• Ferd-eier Johan H. Andresen
• NHO-sjef Ole Erik Almlid
• Finans Norge-sjef Idar Kreutzer
• UiO-rektor Svein Stølen

og flere, men med svært begrenset publikum på grunn av COVID-19-tiltakene.

 

Kort om Oslo Science City


Oslo Science City huser 30.000 studenter og 7500 forskere, landets beste universitet, universitetssykehus, forskningsinstitutter i verdensklasse og noen av Norges sterkeste oppstartsmiljøer. Forskningsparken er allerede en viktig arena hvor akademia og næringsliv jobber sammen, og er med våre 300 bedrifter, 150 av disse er oppstartsbedrifter, en forsmak på noe av det Oslo Science City vil romme. Livsvitenskapsbygget er under oppføring, det skal investeres i nytt universitetssykehus, Ferd skal utvikle NRK-tomten på Marienlyst og en rekke andre institusjoner planlegger utvidelse og større utviklingsprosjekter i området.

De neste tiårene skal hele Oslo Science City bli en pulserende bydel hvor det er gøy å lære, spennende å jobbe og godt å bo. Les mer på oslosciencecity.no/

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nå flytter de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo (FOTO: Astrid Bjerke Lund, Forskningsparken)

GE Healthcare inn i ny lab i Forskningsparken

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nylig flyttet de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo.

Les mer

Fra v. Joakim Strand, Nord Oslo, Tidemann Norli og Dexter Smith, oppstartsselskapet ninito (Foto: Angelique Culvin, Forskningsparken).

Klar til å levere i 18 land

Masterstudentene har utviklet selvbetjeningsløsning sammen med sin første kunde; Parken Bakeri i Forskningsparken.
Tidemann Norli og Dexter Smith eier og driver selskapet ninito. De har utviklet en selvbetjeningsløsning for restaurantbransjen, slik de har hos McDonalds.
- Vi så et marked, og nå er vi klare til å levere en enklere hverdag for kafé- og restaurantdrivere, sier Tidemann.

Les mer