På Impact Breakfast i Forskningsparken møtes forskere, investorer og entreprenører (Foto: Astrid B Lund, Forskningsparken).

Stor interesse for ny forskning

Øyeblikksbilde fra forskningen

På arrangementet 29. januar var temaet Artificial Intelligence, og fire forskere fra Universitetet i Oslo og SINTEF ga korte og spennende innblikk i det de jobber med akkurat nå. Kyrre Glette, ass. professor ved UiO: RITMO senter for tverrfaglig forskning på rytme, tid og bevegelse viste forskning på bevegelse hos roboter.

 

Lilja Øvrelid, nedenfor, er assisterende professor i en forskningsgruppe på språkteknologi ved MatNat, UiO hvor de ved hjelp av AI henter meninger, følelser og holdninger ut fra tekst.

 

Lilja Øvrelid, UiO snakket om å hente følelser ut en tekst


Signe Riemer-Sørensen viste hvordan SINTEF DIGITAL kombinerer fysikk med maskinlæring i det de kaller Hybrid analytics. Arnoldo Frigessi i bildet nedenfor forsker ved medisinsk fakultet, UiO, på avdeling for biostatistikk. Han viste hvordan salg i sosiale nettverk sprer ser på samme måten som et virus, og med det skapte han stort engasjement i salen.

 

På disse frokostene er det satt av tid til for spørsmål og kommentarer, og ikke minst til å ta en ekstra kaffekopp og en prat med forskerne etter presentasjonene.

 

Arnoldo Frigassi, UiO (Foto: Astrid B Lund)

 

Bak Impact Breakfast står Universitetet i Oslo og Forskningsparken, og møtene ledes av Tobias Dahl, forsker ved SINTEF og IFI ved UiO og gründer av Elliptic Labs.

 

Formålet med denne møteplassen er å bygge nettverk mellom næringsliv og forskere, utforske nye muligheter og teste potensiale for annen anvendelse og kommersialisering. Les om Impact Network her.

Impact Network is an arena for scientists, industry, investors, and entrepreneurs.

Impact Network

- For investors, related industry actors and entrepreneurs it’s a chance to interact with scientists on relevance and potential of ideas and current research.

Les mer

Impact Breakfast

See the program for the next Impact Breakfast, Future of Medicine, October 7th 2020:

Les mer

Sign up to our Newsletter

Sign up to our Newsletter