Flokki: Gratis vaksinesjekk for alle

Hvem: Ingrid Kimmestad | Hva: CEO & Founder | Hvor: Flokki

Hva er Flokki, og hvilket problem ønsker dere å løse?

Flokki er den første digitale vaksineplattformen i Norge. Det er et sted der du kan sjekke hvilke vaksiner du har tatt, få råd om hva du trenger og bestille resept på nye vaksiner. Det nasjonale vaksineregisteret inneholder allerede en oversikt over tidligere vaksineringer, men det gir deg ingen anbefalinger og forklaringer på hva de ulike vaksinene beskytter mot. Det gir deg heller ingen vei videre hvis du ønsker å ta en vaksine. Vaksinering er viktig for folkehelsen og vi ønsker å gjøre det lettere å sørge for at du har den beskyttelsen som helsemyndighetene anbefaler.

Hvorfor valgte du å jobbe i en startup?

Jeg kommer fra en gründerfamilie og begge mine to eldre brødre har startet egne selskaper. Flokki var faktisk min bror sin ide, som er infeksjonsoverlege. Vi begynte å snakke om det på en hyttetur og jeg fikk da oppdraget med å finne ut hvor mange som manglet vaksiner. Det jeg fant ut var at 2 av 3 mangler anbefalte vaksiner, og at dette var noe vi kunne gjøre noe med. Og siden det var jeg som hadde best tid av oss tre akkurat da, ble det jeg som tok selskapet videre som CEO, mens de ble med som rådgivere.

Når tenkte du sist: Dette kommer ikke til å gå!

Det tenker jeg jevnlig! Det er dager jeg går ut fra Forskningsparken og tenker «Ja, det var det! Da var det over. Dette finner jeg ikke noen løsning på», og så er det andre dager der jeg nærmest flyr ut herfra med en kjempegod følelse. Det er virkelig en berg- og dalbane! Teambygging er spesielt utfordrende. Man er avhengig av å finne de rette menneskene og med begrensede ressurser er det ikke rom for feil.

Når tenkte du sist: Dette kommer til å gå!

Det å faktisk komme dit hvor vi har et ferdig produkt som er klar til lansering er en virkelig god følelse. Vi har holdt løftet til investorene våre, så nå er det opp til publikum!

Hva er ditt beste råd til ferske gründere?

Ikke tro at alle andre vet best. Du må tørre selv! Dessuten lærer du så mye mer på å prøve og feile. Du kan uansett ikke regne med at alt blir perfekt fra start.

Og noe som er veldig viktig: Ikke bygg for mye av produktet ditt ferdig før du har snakket med folk og testet. Lag heller en prototype i Figma på egenhånd som du viser til målgruppen din. Jeg har selv stått med prototypen av Flokki og en bolle Twist på gata og bedt folk teste løsningen. Det lærte jeg masse av!

OPEN PARK 2023

x

Tid: 11:45 - 16:00

Sted: Forskningsparken


Sign up here & Add to Calendar

Program

11.45: Guided tours

Meetup: Service Desk (Main Entrance)

Our guided tours will take you around to Aleap, Startuplab, ShareLab, and Health2B’s premises. You’ll hear some interesting anecdotes and stories and have the opportunity to ask questions and learn more about their organizations, work, members and amenities.

 

12.30: Get To Know: The Networks

"Get to Know..." consists of pitches from our in-house ecosystem. Hear from Oslo Science City, The Life Science Cluster, Norway Health Tech, Ungt Entreprenørskap and UiO Growth House.

After the pitches there is mingling, and a chance to ask questions and talk to the speakers.

13.00: Improve Your Pitch with Bill Harris

Keen to enhance your ability to pitch your ideas? Then come Improve Your Pitch with Bill Harris. Bill will go through the key elements of a successful pitch, including how to identify your target audience, structure your pitch, and how to convey your message effectively. Bill is a seasoned expert in the art of pitching and has helped multiple start-ups in the Park. So why wait? Come take your pitching game to the next level!

 

13.40: Get To Know: An Incubator 

Learn more about our incubators Aleap, Startuplab and ShareLab.

After the pitches there is mingling, and a chance to ask questions and talk to the speakers.

 

14:00 | Debatt: Hvordan redde realfagene?

Kompetanse i realfag er viktig for å løse samfunnets mange utfordringer. Likevel velger stadig færre elever matte, fysikk og kjemi på videregående skole. Hvordan får vi unge til å velge realfag?

DELTAKERE:

Camilla Stoltenberg:

tidligere direktør for Folkehelseinstituttet. Går inn i stillingen som konsernsjef i NORCE fra 1. oktober.

Vibeke Gwendoline Fængsrud:

CEO og founder av House of Math

Shahzad Rana:

IT-gründer og tidligere teknologidirektør i Microsoft Norge

Morten Dæhlen:

Senterleder for dScience – senter for data- og beregningsvitenskap og tidligere dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO.

Ordstyrer: Ruth Astrid Sæther

 

15.15: Get To Know: A Startup

We‘ve invited a few selected startups to talk about what they do and the most important challenges they’re solving. Hear from Vilje Bionics, Li-tech, 3Skin, Fairsight, Flokki, AlvB and Ruden AS.

 

16.30: Summer Party! (Members only)

 

More information