La ikke avfallet gå til spille

Er du flink til å kildesortere på jobb? Tallene viser at du sannsynligvis har litt å gå på. Alle som jobber i Forskningsparken sorterte i 2022 ca 55% av sitt avfall. Det vil si at nesten halvparten av alt som ble kastet gikk i restavfallet.

Tekst:  Anne-Marie Korseberg Stokke, Oslotech
Foto: Angelique Culvin Riccot, Oslotech

- Vi ønsker å ligge på en sorteringsgrad på 70%. Så vi er et lite stykke unna målet, innrømmer Steffen Hammersgaard som er driftsleder i Forskningsparken.

Per 1. januar 2023 er det lovpålagt med kildesortering i alle næringsbygg, og i Forskningsparken er det flere år siden vanlige søppelbøtter ble byttet ut med stasjoner for kildesortering. I tillegg finner du beholdere for avfall i miljøstasjonen i U1, rett ved utkjøringen fra garasjen. Der kan du kaste spesialavfall som f.eks. glass, porselen, metall, el-avfall og batterier.

- Hvis du trenger en pappeske for oppsamling av batterier, kan du be om dette i resepsjonen. Når boksen er full, tømmer du den i rett beholderen i miljøstasjonen, sier Steffen.

---
Er du leietaker i parken og lurer på hva du skal kaste hvor? Se denne guiden
--

Papppresse-i-Miljøstasjonen_web.jpg

 

Søppelet skal telles
Oslotech, som driver Forskningsparken kan hver måned hente ut rapporter på avfallet som produseres i parken. I tillegg vil de nå gjøre en analyse av restavfallet for å finne ut hvor det er rom for forbedringer i kildesorteringen.

- Det blir spennende å se, sier Steffen, men minner om at det ikke er rapporter og analyser som gjør sorteringsjobben.

- Hvis vi alle bruker to sekunder ekstra når vi kaster noe, og tenker: Er dette restavfall, eller kan det legges i en av de andre dunkene som står rett ved siden av? Da vil sorteringsgraden automatisk gå opp.

--
Ser du frittstående søppelkasser i parken, uten mulighet for kildesortering? Meld fra til vaktmester@forskningsparken.no så blir den byttet ut.

Steffen Hammersgaard

Driftsleder


E: steffen(a)forskningsparken.no

T: +47 944 73 778 | +47 22 95 85 00

 

Eli på LinkedIn Knytt kontakt på LinkedIn