Li-Tech: Tar opp kampen mot batteri-branner i avfallssorteringen

Hvem: Synne Sauar | Hva: CEO & Co-founder | Hvor: Li-Tech

Hva er Li-Tech, og hvilket problem ønsker dere å løse?

Halvparten av alle avfallsanlegg opplever brann på ukentlig eller daglig basis på grunn av litium-batterier som eksploderer i avfallsstrømmen. Dette vil vi gjerne forhindre. Li-Tech utvikler et system som finner feilsorterte batterier ved hjelp av en sensor under samlebåndet. Sensoren sender ut et magnetisk signal og får informasjon om materialsammensetningen i retur. Maskinlæring sørger for å fortelle oss om dette er et batteri eller ikke, og batteriet kan sorteres ut. Dette gjør avfallssorteringen sikrere og ikke minst blir det mulig å gjenbruke materialene i batteriet.

Hvorfor valgte du å jobbe i en startup?

Min co-founder Ida Marie Pedersen og jeg møttes på studiet i entreprenørskap og innovasjon. Vi var begge interessert i sirkulærøkonomi og ønsket å jobbe med noe som handlet om å beholde og utnytte ressursene i kretsløpet. Vi hadde begge to ulike prosjekter i avfallsbransjen, og etter Idas internship i Ragn Sells fikk vi vite at det bransjen trengte mest av alt var en sensor for å finne batterier – for å forhindre branner. Problemet ble nærmest servert på et sølvfat! Med penger fra Stud-Ent kunne vi bruke det første året på å utforske problemet. Li-Tech er faktisk min første fulltidsjobb etter studiet!

Når tenkte du sist: Dette kommer ikke til å gå!

Jeg har egentlig tenkt hele tiden at vi kom til å finne ut av det, men vi brukte lang tid på å finne ut hvilken retning vi skulle gå med teknologien. Dette er et komplekst problem og et avansert produkt som har krevd mye prøving og feiling. Den første prototypen vi laget fungerte ikke slik vi ville. Eller, den fungerte, men fanget opp litt mer enn den skulle.

Når tenkte du sist: Dette kommer til å gå!

Vi har nå en prototype på versjon 2 av sensoren, som vi håper å teste denne høsten. Nå ser vi lyst på framtiden! Finansiering og støtte fra Startuplab og de andre investorene har også vært avgjørende.

Hva er ditt beste råd til ferske gründere?

Vi snakket med en erfaren gründer i USA tidligere i år, og han sa: «Have fun and get shit done!» Det er noe vi prøver å huske på. Vi må det gøy, men vi må også få ting gjort. Man kan bli litt rådvill når det er mange meninger og mange veier å gå, men på et tidspunkt må man bare ta en avgjørelse og få ting gjort. Ikke overanalyser – du har uansett ikke full kontroll!

OPEN PARK 2023

x

Tid: 11:45 - 16:00

Sted: Forskningsparken


Sign up here & Add to Calendar

Program

11.45: Guided tours

Meetup: Service Desk (Main Entrance)

Our guided tours will take you around to Aleap, Startuplab, ShareLab, and Health2B’s premises. You’ll hear some interesting anecdotes and stories and have the opportunity to ask questions and learn more about their organizations, work, members and amenities.

 

12.30: Get To Know: The Networks

"Get to Know..." consists of pitches from our in-house ecosystem. Hear from Oslo Science City, The Life Science Cluster, Norway Health Tech, Ungt Entreprenørskap and UiO Growth House.

After the pitches there is mingling, and a chance to ask questions and talk to the speakers.

13.00: Improve Your Pitch with Bill Harris

Keen to enhance your ability to pitch your ideas? Then come Improve Your Pitch with Bill Harris. Bill will go through the key elements of a successful pitch, including how to identify your target audience, structure your pitch, and how to convey your message effectively. Bill is a seasoned expert in the art of pitching and has helped multiple start-ups in the Park. So why wait? Come take your pitching game to the next level!

 

13.40: Get To Know: An Incubator 

Learn more about our incubators Aleap, Startuplab and ShareLab.

After the pitches there is mingling, and a chance to ask questions and talk to the speakers.

 

14:00 | Debatt: Hvordan redde realfagene?

Kompetanse i realfag er viktig for å løse samfunnets mange utfordringer. Likevel velger stadig færre elever matte, fysikk og kjemi på videregående skole. Hvordan får vi unge til å velge realfag?

DELTAKERE:

Camilla Stoltenberg:

tidligere direktør for Folkehelseinstituttet. Går inn i stillingen som konsernsjef i NORCE fra 1. oktober.

Vibeke Gwendoline Fængsrud:

CEO og founder av House of Math

Shahzad Rana:

IT-gründer og tidligere teknologidirektør i Microsoft Norge

Morten Dæhlen:

Senterleder for dScience – senter for data- og beregningsvitenskap og tidligere dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på UiO.

Ordstyrer: Ruth Astrid Sæther

 

15.15: Get To Know: A Startup

We‘ve invited a few selected startups to talk about what they do and the most important challenges they’re solving. Hear from Vilje Bionics, Li-tech, 3Skin, Fairsight, Flokki, AlvB and Ruden AS.

 

16.30: Summer Party! (Members only)

 

More information