Noen av selskapene ble meget suksessrike og ga solid avkastning. Ett av selskapene var Oslonett. Oslonett ble stiftet i 1991. I 1993 flyttet selskapet inn i Forskningsparken der de ble til 1995. Selskapet ble kjøpt opp, først av Schibsted, senere av Telenor, og resulterte i etableringen av selskapet SOL i 1997. SOL *) er fortsatt mye brukt.
I 1997 ble Mascot Interactive etablert i Forskningsparken. Selskapet for den internettbaserte prissammenligningstjenesten het først Mascot Interactive, og ble senere omdøpt til Zoomit AS. I 2000 ble selskapet fusjonert med franske Kelkoo og i 2004 ble selskapet kjøpt opp av amerikanske Yahoo. Prisen var 4 milliarder kroner. Christen Sveaas-eide Kistefos var en betydelig eier og kunne cashe inn 235 millioner kroner. Men det var før skattesaken..

 

Les hva DN skrev om skattesaken i 2010

 

Digi.no om salget av Kelkoo

 

Side.3: Sveaas casher inn på Kelkoo-salg

 

CNet News; Yahoo says bienvenue to Kelkoo

 

Wall Street Journal, 2004

 

*) Scandinavia Online, også forkortet SOL, er et norsk internettforetak ... I dag eies selskapet av Eniro AS og Aller Media AS, har 350 000 unike brukere hver dag og ligger som nummer 7 på topplisten til TNS Metrix. (Kilde: Wikipedia)