I 1993 flytter internettselskapet Oslonett inn i Forskningsparken. Det vokste raskt fra én ansatt i 1993 til 45 ansatte i 1995. Selskapets forretningsidé var å tilby kommersielt internett til folk flest.


Oslonett ble stiftet i 1991. I 1993 flyttet selskapet inn i Forskningsparken der de ble til 1995. Selskapet ble kjøpt opp, først av Schibsted, senere av Telenor, og resulterte i etableringen av selskapet SOL i 1997. SOL er i dag en av Norges ledende startsider.


HUSKER DU INTERNETT I 1994?

Som internettbruker den gangen møtte man sort/hvitt sider med enkelt, tekstbasert grensesnitt - her ser du hvordan, på en skjermdump av Oslonetts sider i 1994. 

 

NORSK INTERNETTJUBILANT

Jubilanten Kvasir begynte som en innholdskatalog for Oslonett. Her kunne bedrifter annonsere sine varer og tjenester. Sidene for Lillehammer-OL i 1994 vekket oppsikt. I samarbeid med NTB sørget Oslonett for å formidle nyhetene fra idrettslekene ut til verden via nettet. Her finner du mer mimring om Kvasirs og internetts spede begynnelse, som altså fant sted i Forskningsparken.