GE Healthcare inn i ny lab i Forskningsparken

Published: 25 June 2020

Text: Astrid Bjerke Lund

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nå flytter de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo.

Selskapet produserer kontrastvæsker for røntgenundersøkelser som for eksempel kan bidra til å lokalisere kreft, og de har tilsvarende kontrastmidler for MR, ultralyd, PET og nukleær avbildning. GE's fabrikker på Lindesnes og i Oslo leverer produkter som hver dag injiseres i en kvart million pasienter i Norge og verden forøvrig. Denne suksessen bygger på innovasjon og utvikling i Norge, og utrolig dyktige folk i produksjonskjeden.

Forskning for bedre helse

GE Healthcare har en sterk organisasjon i ryggen, og satser på utvikling både med kortsiktige og langsiktige forskningsprosjekter.

– Vi har en drøm om å betjene stadig flere pasienter med bedre legemidler. Midler som stiller mer presise diagnoser, og som setter legene i stand til å velge riktig behandling for den enkelte pasient. Ny laboratoriekapasitet i Forskningsparken er med på å gjøre dette mulig, sier Evy Stavik, Global Head of Pre-clinical Development, R&D, GE Healthcare.

Stort og ambisiøst helsemiljø

– Vi er stolte over at GE Healthcare velger Forskningsparken som lokasjon for innovasjon og utvikling i Norge, sier adm.direktør i Forskningsparken, Karl-Christian Agerup. Forskningsparken har fra før sterke og ambisiøse fagmiljøer på helse, IT og biotek. GE Healthcares virksomhet blir et sterkt tilskudd som også kan oppleve synergier i det innovative fellesskapet i parken.