Ny dPCR kjernefasilitet i ShareLab

Publisert: 17 april 2024

Tekst: ShareLab

Foto: Sigurd Reistad Klæva

QUIAGEN har valgt ShareLab sin base for sin nye kjernefasilitet. Målet er å etablere dPCR som en mainstream teknologi i den norske biotech-industrien.

Her kan alle som ønsker å teste eller bruke dPCR få tilgang til QIAGENS's topp moderne QIAcuty instrumenter. Forskere fra både selskaper og institutter kan komme til ShareLab for å få opplæring og demonstrasjoner, kjøre forsøk eller gjennomføre små og store prosjekter med disse. I tillegg til instrumentene vil de også få tilgang på forsøkskit og materialer, samt ekspertisen som er nødvendig for å sette opp forsøkene og prosedyrene og til å evaluere og forbedre resultatene.

– Dette er et strategisk partnerskap, sier Christine Vimo, Senior Account Manager i QIAGEN.

– ShareLab sin attraktive beliggenhet, delingskultur og det spennende miljøet av banebrytende biotech-startups gjør dette til det perfekte stedet for vår dPCR kjernefasilitet. Med dette vil QIAGEN være i stand til å gjøre dPCR-verktøyene våre tilgjengelige til mange flere norske selskaper og forskere enn vi trodde var mulig. Vi er veldig glade for å være her!

Christine Vimo, Senior Account Manager i QIAGEN (i midten) sammen med Marius Øgaard og Samrawit M. Gebretensaie fra ShareLab..

QIAGEN sine innovative dPCR-løsninger tilbyr et nytt nivå av nøyaktighet og følsomhet i kartlegging av nukleinsyrer.

– I ShareLab jobber vi kontinuerlig med å forbedre og utvide utstyrsparken i laben. Vi ønsker å tilby de beste verktøyene til våre medlemmer til en hver tid. Dette nye partnerskapet er et stort sprang fram, sier Marius Øgaard, partner i ShareLab.

– Ved å etablere denne kjernefasiliteten sammen vil QIAGEN og ShareLab kunne tilby en veldig god tjeneste til alle som er interesert i å oppgradere fra qPCR/PCR til dPCR. Selv om dette er en ganske enkel løsning å omplementere tror vi at dette kan bety mye for hele industrien, avslutter Øgaard.