Nyheter fra Forskningsparken

Les interessante historier fra selskaper og aktører i innovasjonsøkosystemet.

Filtrer etter

Co-Create: Kreativ studentinnovasjon

Sofabordene er laget av paller, og det er over snittet mange post-it-lapper i omløp når en gruppe studenter er samlet i Forskningsparken for å tenke klokt sammen. Co-Create er et felles initiativ av og for høyskoler og universiteter i Oslo-området der studenter skal motiveres til å løse reelle problemer gjennom entreprenørskap og startups.

HealthHACK: Studenter på jakt etter intelligente helseløsninger

For tredje år på rad arrangerte nylig Oslo Met HealthHACK – denne gang i samarbeid med The Life Science Cluster i Forskningsparken. Studentene fikk bryne seg på ekte problemstillinger knyttet til helse og teknologi.

Lanserer nytt nettverk for kvinner i helse og livsvitenskap

Women in Life Science Norway, forkortet til WiLD Norway, er et nettverk for faglig utveksling, veiledning, opplæring i styrearbeid, nettverksarrangementer og andre ressurser som kan hjelpe kvinner inn i leder- og styreroller.

Makta og kapitalgapet: Lise Fulland om hvorfor 9 av 10 gründere er menn

Man skulle ikke tro at hvilket kjønn du tilhører har en betydning for om du starter et selskap eller ikke. Likevel blir 89% av alle norske selskaper startet av menn, ifølge tall fra 2020. 99% av all finansiering går til mannlige team*. Til tross for dyster statistikk ser Investment Partner i Startuplab, Lise Fulland, positive tendenser. Men ingenting skjer av seg selv.

Kobler hot-spots i nordisk livsvitenskap

Hvordan kan vi styrke koblingen mellom knutepunkter for livsvitenskap i Oslo og Gøteborg? Hva skal til for at vi i Norden ser på talent og innovasjonskraft som en samlet kritisk masse i global skala?

Tester klemmefri blodtrykksmåling i Health2B

Forhøyet blodtrykk øker risikoen for en rekke sykdommer. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk, og det gir dermed god mening å måle blodtrykket av og til. Men har du selv merket at du blir litt mer anspent når blodtrykksmansjetten tar kvelertak på armen din? I Health2B sine lokaler i Forskningsparken har frivillige forsøkspersoner nå testet en ny type blodtrykksmåler – uten mansjett.

Storsatsing på eksport av helsenæring lansert i Forskningsparken

Representanter fra hele bredden av norsk helsenæring var i februar samlet i Trappa i Forskningsparken. Statsrådene Jan Kristian Vestre og Ingvild Kjerkhol la fram 15 tiltak som skal bidra til å doble eksportinntektene for helsenæringen innen 2030.

Matnyttig: Hvordan tiltrekke og beholde utenlandske arbeidstakere?

To tredjedeler av alle norske selskap mangler viktig kompetanse, ifølge NHO. For å hevde oss i konkurransen om de skarpeste hodene er det på tide å skjerpe greiene, mener Mari Strømsvåg fra Osloregionen interkommunale politiske råd.

Finn din gjeng!

Over 3000 mennesker jobber i Forskningsparken. Sjansen for at noen av dem deler dine interesser, hobbyer eller mål er ganske stor. Hadde det ikke vært fint å treffe noen av dem? Forskningsparkens egen Community Coordinator Angelique Culvin Riccot, lanserer nå det nye konseptet «Micro Communities» for alle leietakere i parken, og vi har stilt henne noen spørsmål:

Nyhet: Forskningsparken Community Fund

Forskningsparken har nå gleden av å lansere «Forskningsparken Community Fund», et initiativ som skal oppmuntre til samarbeid og aktiviteter drevet av medlemmer av Forskningsparken. Fondet er åpent for alle leietakere som ønsker å møtes over felles interesser utenfor kontorets vegger.

«Blått hydrogen er avgjørende for det grønne skiftet»

Bak delvis lukkede dører på Forskningsparkens grunnplan finner du et virvar av kobberrør, kolber og reagensrør, dyser, målere og slanger. Her holder forskere ved UiOs Senter for Materialvitenskap og Nanoteknologi (SMN) til. De forsøker blant annet å finne løsninger på vårt behov for klima- og miljøvennlig energi.

Fra Startuplab til et av landets ledende e-helseselskaper

«Det kommer til å bli motbakker», var tilbakemeldingene gründerne ble møtt med i oppstarten. Nå forenkler Diffia hverdagen til helsepersonell og pasienter ved flere sykehus.

«Vi jobber med dette fordi det er nødvendig, ikke enkelt.»

Norske Aiba utvikler teknologi som forhindrer nettovergrep mot barn. Nå har de et unikt produkt folk verden rundt har behov for.

Bekjemper kilden til kronisk betennelse og fibrose

Arxx Therapeutics fusjonerer med Oxitope Pharma og henter 862 millioner kroner fra investor for å finansiere utvikling av ny behandling for systemisk sklerose. Det fusjonerte selskapet får navnet Calluna Pharma.

Hardwarelab: Bygg, test, gjenta

Går du gjennom glassgaten i nederste etasje av Forskningsparken vil du passere noe som minner om en zoologisk hage for tech-nerds. Det er Startuplabs eget verksted, Hardwarelab. Her blir prototyper utviklet, testet, endret, forkastet - eller ender som suksessfulle produkter.

Anette Sauve i Vitas lokaler

Legemidlenes kontrolltårn

Øverst i A-blokka i Forskningsparken sitter legemiddelbransjens svar på Petter Smart og Tante Sofie: Bioteknologiselskapet Vitas. Der sørger høykompetente ansatte, deriblant en gjeng med roboter, for at legemidlene vi bruker inneholder det de skal.

Fiksefest i parken

Sammen med Startuplab, Restarters Norway & Elkjøp var Forskningsparken vertskap for Fiksefest i Parken Bakeri. Totalt 8 fiksere hjalp til med å reparere en nerf-gun, en forsterker, en Luxo-lampe, en kaffekvern og mye mer. 

Samarbeider med verdens største batteriprodusenter

Cenate utvikler og produserer verdensledende teknologi som skal erstatte grafitt i dagens batterier.

Jens droppet ut av skolen – nå lager han undervisningsverktøy for lærere i hele verden

Curipod har forent AI og undervisning, og laget et undervisningsverktøy som sprer engasjement i klasserommet.

Bitt av günderbasillen

– Å være med å starte noe fra ingenting, å skape kulturen helt fra grunnen, er det jeg vil, slår leder i Simli, Heidi Frost Eriksen fast. Simli er det tredje selskapet hun er med å bygge, men før Heidi Frost Eriksen ble bitt av gründerbasillen, sto det ikke like klart for henne hva hun ville i livet.

Sharelab: Kompetanse til låns

Hvis du mangler et ekstra sett hender og et klokt hode til ditt prosjekt, men ikke har mulighet til å ansette noen, kan ShareLab tilby løsningen. «Scientist for Hire» er en tjeneste de med suksess har drevet noen år allerede.

Testing-ett-to: Få mer ut av brukertestene dine

UX-designer María Maurstad Ævarsdóttir mener du aldri kan være for godt forberedt når du gjennomfører brukertesting. Du bør til og med teste din egen test! Dette er hennes trinn-for-trinn guide til sikker suksess.

Slik ble de verdensledende på blodanalyse

Bioteknologiselskapet Vitas er i dag verdensledende innen automatiserte analyser av tørket blod. Fortellingen deres er vel så mye en fortelling om Forskningsparken.

Med hjerte for realfag

Stadig færre elever i videregående skole velger spesialisering i matematikk, kjemi og fysikk. Samtidig svarer 8 av 10 ungdommer at realfag er viktig for samfunnet. Kan vi be dem velge utdanning med fornuft framfor lyst? Og er det pisk eller gulrot som må til? Fire personer med hjerte for realfag har svært ulike svar på det.

Viser vei for helsenæringen

Regjeringens satsing på helsenæringen har vært varslet lenge og det nylig lanserte veikartet er en god beskrivelse av terrenget, men har også noen mangler, mener sentrale aktører.

Nå kan du pante i Forskningsparken

Unibottle tester i disse dager ut sin panteløsning for privatpersoner og bedrifter hvor du har muligheten til å levere panten rett i deres Unibox pantekontainer her i Forskningsparken og få panten rett inn på egen konto.

Gratis vaksinesjekk for alle

«Ikke tro at alle andre vet best. Du må tørre selv! Dessuten lærer du så mye mer på å prøve og feile. Du kan uansett ikke regne med at alt blir perfekt fra start.»

Tar opp kampen mot batteri-branner i avfallssorteringen

«Vi snakket med en erfaren gründer i USA tidligere i år, og han sa: "Have fun and get shit done!" Det er noe vi prøver å huske på.»

Utvikler neste generasjons solbeskyttelse

"Ikke gi opp! Det kommer til å være vanskeligere enn du tror og ta lengre tid enn du ser for deg, men min erfaring er at det vanligvis ordner seg til slutt!"

La humla suse: Slik bidrar Forskningsparken til biologisk mangfold

Grøntområder og biologisk mangfold er kanskje ikke det du forbinder mest med Forskningsparken. For du visste kanskje ikke at det finnes både dam, bekk, grønne tak og snart en blomstereng som bidrar til å skape liv i området rundt parken?

5 gode grunner til å velge en grønn vei til jobben i Forskningsparken

Folk som jobber i Forskningsparken velger mer miljøvennlig enn andre når de skal reise til og fra jobb, viser en undersøkelse gjennomført av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Transportøkonomisk institutt i 2018. Kanskje fordi det er enkelt å få til?

Utvikler smarte og rehabiliterende bikuber

Franskmannen Christophe Brod hoppet ut av telekombransjen, og rett inn i birøkterbransjen. Nå er han og Beefutures klare for å innlede en aldri så liten revolusjon innen bikuber.

Ikke la mobilen stjele søvnen din

Tar du med deg mobilen på soverommet? Er den det første du plukker opp når du våkner? Hvis du i tillegg strever med søvn kan det være lurt å endre rutiner, sier gründerne av Selah Sleep, Christine Øvstedal og Maria With Hoen.

Gjenbruker det gamle elbilbatteriet ditt

Kasserte elbilbatterier er i ferd med å bli et kjempeproblem. Evyon vil utnytte «søppelet» til det fulleste.

La ikke avfallet gå til spille

Er du flink til å kildesortere på jobb? Tallene viser at du sannsynligvis har litt å gå på. Alle som jobber i Forskningsparken sorterte i 2022 ca 55% av sitt avfall. Det vil si at nesten halvparten av alt som ble kastet gikk i restavfallet.

Svinnet forsvinner

Det er i snitt 600 mennesker innom de to kantinene i Forskningsparken hver dag. Da gjelder det å beregne nok, men ikke for mye mat.

På jakt etter strømtyven

- Det er ikke alltid de mest synlige tiltakene som er de meste effektive, sier Erik Ersnes. Han er teknisk sjef for Forskningsparken og har god oversikt over energiforbruket i parken.

Aleap gjør noe ingen andre helseinkubatorer gjør

Mens andre helseinkubatorer spesialiserer seg, har Aleap holdt dørene åpne for flere fagområder. Det har ført til suksess. Nå har de doblet kontorområdet, og fortsetter å vokse med snart 60 selskaper i stallen.

ShareLab har fått seks nye lab-suiter

Det er høy aktivitet hos lab-inkubator ShareLab, og nå er kapasiteten enda bedre. Samtidig er de første selskapene på vei ut av «redet».

Lås opp møterommet med Unloc

Ny pilot for kort- og nøkkelfri adkomst til møterom.

På leting etter rent vann

– Ved å kombinere tradisjonelle fagområder på nye måter kan du finne løsninger på mange problemer, sier selskapets leder, Helene Ree Ruden.

Skal skape innovative løsninger for helsevesenet

Health2B er en ny arena der offentlige og private innen helse kan komme sammen og løse morgendagens utfordringer.

Gjør forretning av forskning med banebrytende mikro-mikrofoner

Sverre Dale Moen var med på å etablere tech-suksessen Chipcon i 1996. Nå er han daglig leder i SensiBel. Felles for selskapene er at de springer ut av forskere fra SINTEF og har gode vekstvilkår i Forskningsparken.

Seriegründeren drives av ønsket om å skape noe i verdensklasse

Flere suksesshistorier er det «enkle» grepet som skal til for at norske startups og gründerbedrifter skal fortsette veksten, mener Odd Skarheim. Seriegründerens viktigste motivasjonsfaktor er ønsket om å skape noe i toppklasse.

«Plutselig er innovasjonene der, og da må du gripe dem»

Nå ruster Forskningsparken opp for å gjøre det lettere for forskere og studenter å ta ideene sine ut i verden.

Leder for en dag i Forskningsparken

I år fikk vi gleden av besøk fra 3 unge ledertalenter som har fulgt 3 toppsjefer i Forskningsparken, under «Leder for en dag», et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap.

Tar norsk vaksineteknologi ut i verden

I Forskningsparken utvikles det banebrytende vaksiner mot kreft, infeksjonssykdommer og koronavirus. Veien dit har vært unødvendig bratt, mener Norges mest suksessfulle bioteknologi-gründer.

Glem klasserom og trauste læringsvideoer

Hva har Equinor, Circle K og norsk psykiatri til felles? De er alle svært begeistret over dataspillene til Attensi.

Aleap blant de 25 beste biotech inkubatorene i Europa

For første gang er Aleap inne på Labiotech.eu sin liste over de 25 beste biotech inkubatorene i Europa.

Vaccibody bygger milliardverdier i Forskningsparken

Vaccibody er en av Norges ledende biotekselskaper. Selskapet har en banebrytende teknologiplattform som brukes innenfor blant annet vaksiner mot kreft og infeksjonssykdommer.

Tester hvor mange som har hatt Covid-19

En omfattende forskningsstudie skal finne ut hvor mange i Norge som faktisk har antistoffer mot koronaviruset.

Ikke i tvil om at Northzone vil investere

Forskningsparken er et relevant sted å være for oss, sier partner Bjørn Stray. Han er ikke i tvil om at Northzone kommer til å investere i noen av selskapene som holder til her.

Nye verdiøkende arbeidsplasser

Det er to hovedoppgaver vi skal løse i Oslo Science City, sa Idar Kreutzer: Vi skal akselerere det grønne skiftet OG vi skal skape nye verdiøkende arbeidsplasser.

Bjørn Erik Reinseth ny adm. direktør i Forskningsparken

Bjørn Erik Reinseth er av styret i Oslotech ansatt som ny administrerende direktør i selskapet etter Karl-Christian Agerup som har ledet selskapet de siste 10 årene.

Statsminister med høye forventninger

- De som lykkes med å utvikle samfunnet sitt, har tort å tenke nytt. De har tort å investere i en fremtid, tort å utvikle seg. De har tort å ta sjanser, sa statsminister Erna Solberg på pressemøtet for lanseringen av Oslo Science City

GE Healthcare inn i ny lab i Forskningsparken

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nå flytter de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo.

Utviklet selvbetjeningsløsning sammen med sin første kunde

Tidemann Norli og Dexter Smith eier og driver selskapet ninito. De har utviklet en selvbetjeningsløsning for restaurantbransjen, slik de har hos McDonalds.

Hvordan bli en magnet for innovasjon?

Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City – ble etablert våren 2019. Nå skal området utvikles videre med arbeidsplasser, boliger og kultur- og servicefunksjoner.

Covid-19: Tryggere tilbake til jobb med Vitas' hjemmetest for antistoffer

Vitas er en anerkjent analyselab i Forskningsparken. Med 26 års erfaring i analyse og med utstrakt internasjonal forsknings- og utviklingsaktivitet har de jobbet på høygir siden mars med støtte fra skattefunnprogrammet til Norges forskningsråd.

Stor interesse for ny forskning

På Impact Breakfast i Forskningsparken møtes forskere, investorer og entreprenører

Kildesortering i Forskningsparken

I miljøstasjonen i U1, rett ved utkjøringen fra garasjen finner du beholdere for avfall. Der kan du kaste spesialavfall som f.eks. glass, porselen, metall, el-avfall og batterier.

Cutting Edge Festival 2019 - Alt.Future

Cutting Edge festivalen har på kort tid etablert seg som en festival som teknologinteresserte valfarter til for å få med seg de nyeste trendene globalt, og samlet i fjor over 1000 mennesker.

Nystiftede Nordic Brain Tech

Cathrine Ro Heuch er CEO i nystiftede Nordic Brain Tech AS som utvikler en forskningsbasert tjeneste, en hjemmebehandling som virker forebyggende mot migrene.

Ny sjef med drømmebakgrunn

Selskapet Amicoat i Forskningsparken produserer et bakteriedrepende stoff som er forsket frem ved Universitetet i Tromsø.

Fra IoT til industriell ultralyd

Sigurd Øyen er ny i Forskningsparken, og klar for oppdrag innen ultralyd og elektronikkdesign.

Hun vil dra kolleger inn i fremtiden

Lege Ida Susanna Fattah mener vi står ovenfor et tapt potensiale.

Ny i Forskningsparken

Ole Martin Odland og Nordcad flyttet inn i Forskningsparken i april. De leverer software til elektronikkutvikling og er fornøyd med å ha landet her.

Oivi vil forhindre at diabetikere blir blinde

– Dette stedet er en slags magnet for flinke folk og ambisjoner, sier Anders Eikenes utenfor kontorene i Forskningsparken. Han er i gang med sitt andre oppstartsselskap.

Forskningsparkens historie

Forskningsparken ble offisielt åpnet i 1989. Nedenfor finner du utvalgte milepæler i vår rike innovasjonshistorie.

Co-Create: Kreativ studentinnovasjon

Sofabordene er laget av paller, og det er over snittet mange post-it-lapper i omløp når en gruppe studenter er samlet i Forskningsparken for å tenke klokt sammen. Co-Create er et felles initiativ av og for høyskoler og universiteter i Oslo-området der studenter skal motiveres til å løse reelle problemer gjennom entreprenørskap og startups.

HealthHACK: Studenter på jakt etter intelligente helseløsninger

For tredje år på rad arrangerte nylig Oslo Met HealthHACK – denne gang i samarbeid med The Life Science Cluster i Forskningsparken. Studentene fikk bryne seg på ekte problemstillinger knyttet til helse og teknologi.

Lanserer nytt nettverk for kvinner i helse og livsvitenskap

Women in Life Science Norway, forkortet til WiLD Norway, er et nettverk for faglig utveksling, veiledning, opplæring i styrearbeid, nettverksarrangementer og andre ressurser som kan hjelpe kvinner inn i leder- og styreroller.

Makta og kapitalgapet: Lise Fulland om hvorfor 9 av 10 gründere er menn

Man skulle ikke tro at hvilket kjønn du tilhører har en betydning for om du starter et selskap eller ikke. Likevel blir 89% av alle norske selskaper startet av menn, ifølge tall fra 2020. 99% av all finansiering går til mannlige team*. Til tross for dyster statistikk ser Investment Partner i Startuplab, Lise Fulland, positive tendenser. Men ingenting skjer av seg selv.

Kobler hot-spots i nordisk livsvitenskap

Hvordan kan vi styrke koblingen mellom knutepunkter for livsvitenskap i Oslo og Gøteborg? Hva skal til for at vi i Norden ser på talent og innovasjonskraft som en samlet kritisk masse i global skala?

Tester klemmefri blodtrykksmåling i Health2B

Forhøyet blodtrykk øker risikoen for en rekke sykdommer. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk, og det gir dermed god mening å måle blodtrykket av og til. Men har du selv merket at du blir litt mer anspent når blodtrykksmansjetten tar kvelertak på armen din? I Health2B sine lokaler i Forskningsparken har frivillige forsøkspersoner nå testet en ny type blodtrykksmåler – uten mansjett.

Storsatsing på eksport av helsenæring lansert i Forskningsparken

Representanter fra hele bredden av norsk helsenæring var i februar samlet i Trappa i Forskningsparken. Statsrådene Jan Kristian Vestre og Ingvild Kjerkhol la fram 15 tiltak som skal bidra til å doble eksportinntektene for helsenæringen innen 2030.

Matnyttig: Hvordan tiltrekke og beholde utenlandske arbeidstakere?

To tredjedeler av alle norske selskap mangler viktig kompetanse, ifølge NHO. For å hevde oss i konkurransen om de skarpeste hodene er det på tide å skjerpe greiene, mener Mari Strømsvåg fra Osloregionen interkommunale politiske råd.

Finn din gjeng!

Over 3000 mennesker jobber i Forskningsparken. Sjansen for at noen av dem deler dine interesser, hobbyer eller mål er ganske stor. Hadde det ikke vært fint å treffe noen av dem? Forskningsparkens egen Community Coordinator Angelique Culvin Riccot, lanserer nå det nye konseptet «Micro Communities» for alle leietakere i parken, og vi har stilt henne noen spørsmål:

Nyhet: Forskningsparken Community Fund

Forskningsparken har nå gleden av å lansere «Forskningsparken Community Fund», et initiativ som skal oppmuntre til samarbeid og aktiviteter drevet av medlemmer av Forskningsparken. Fondet er åpent for alle leietakere som ønsker å møtes over felles interesser utenfor kontorets vegger.

«Blått hydrogen er avgjørende for det grønne skiftet»

Bak delvis lukkede dører på Forskningsparkens grunnplan finner du et virvar av kobberrør, kolber og reagensrør, dyser, målere og slanger. Her holder forskere ved UiOs Senter for Materialvitenskap og Nanoteknologi (SMN) til. De forsøker blant annet å finne løsninger på vårt behov for klima- og miljøvennlig energi.

Fra Startuplab til et av landets ledende e-helseselskaper

«Det kommer til å bli motbakker», var tilbakemeldingene gründerne ble møtt med i oppstarten. Nå forenkler Diffia hverdagen til helsepersonell og pasienter ved flere sykehus.

«Vi jobber med dette fordi det er nødvendig, ikke enkelt.»

Norske Aiba utvikler teknologi som forhindrer nettovergrep mot barn. Nå har de et unikt produkt folk verden rundt har behov for.

Bekjemper kilden til kronisk betennelse og fibrose

Arxx Therapeutics fusjonerer med Oxitope Pharma og henter 862 millioner kroner fra investor for å finansiere utvikling av ny behandling for systemisk sklerose. Det fusjonerte selskapet får navnet Calluna Pharma.

Hardwarelab: Bygg, test, gjenta

Går du gjennom glassgaten i nederste etasje av Forskningsparken vil du passere noe som minner om en zoologisk hage for tech-nerds. Det er Startuplabs eget verksted, Hardwarelab. Her blir prototyper utviklet, testet, endret, forkastet - eller ender som suksessfulle produkter.

Anette Sauve i Vitas lokaler

Legemidlenes kontrolltårn

Øverst i A-blokka i Forskningsparken sitter legemiddelbransjens svar på Petter Smart og Tante Sofie: Bioteknologiselskapet Vitas. Der sørger høykompetente ansatte, deriblant en gjeng med roboter, for at legemidlene vi bruker inneholder det de skal.

Fiksefest i parken

Sammen med Startuplab, Restarters Norway & Elkjøp var Forskningsparken vertskap for Fiksefest i Parken Bakeri. Totalt 8 fiksere hjalp til med å reparere en nerf-gun, en forsterker, en Luxo-lampe, en kaffekvern og mye mer. 

Samarbeider med verdens største batteriprodusenter

Cenate utvikler og produserer verdensledende teknologi som skal erstatte grafitt i dagens batterier.

Jens droppet ut av skolen – nå lager han undervisningsverktøy for lærere i hele verden

Curipod har forent AI og undervisning, og laget et undervisningsverktøy som sprer engasjement i klasserommet.

Bitt av günderbasillen

– Å være med å starte noe fra ingenting, å skape kulturen helt fra grunnen, er det jeg vil, slår leder i Simli, Heidi Frost Eriksen fast. Simli er det tredje selskapet hun er med å bygge, men før Heidi Frost Eriksen ble bitt av gründerbasillen, sto det ikke like klart for henne hva hun ville i livet.

Sharelab: Kompetanse til låns

Hvis du mangler et ekstra sett hender og et klokt hode til ditt prosjekt, men ikke har mulighet til å ansette noen, kan ShareLab tilby løsningen. «Scientist for Hire» er en tjeneste de med suksess har drevet noen år allerede.

Testing-ett-to: Få mer ut av brukertestene dine

UX-designer María Maurstad Ævarsdóttir mener du aldri kan være for godt forberedt når du gjennomfører brukertesting. Du bør til og med teste din egen test! Dette er hennes trinn-for-trinn guide til sikker suksess.

Slik ble de verdensledende på blodanalyse

Bioteknologiselskapet Vitas er i dag verdensledende innen automatiserte analyser av tørket blod. Fortellingen deres er vel så mye en fortelling om Forskningsparken.

Med hjerte for realfag

Stadig færre elever i videregående skole velger spesialisering i matematikk, kjemi og fysikk. Samtidig svarer 8 av 10 ungdommer at realfag er viktig for samfunnet. Kan vi be dem velge utdanning med fornuft framfor lyst? Og er det pisk eller gulrot som må til? Fire personer med hjerte for realfag har svært ulike svar på det.

Viser vei for helsenæringen

Regjeringens satsing på helsenæringen har vært varslet lenge og det nylig lanserte veikartet er en god beskrivelse av terrenget, men har også noen mangler, mener sentrale aktører.

Nå kan du pante i Forskningsparken

Unibottle tester i disse dager ut sin panteløsning for privatpersoner og bedrifter hvor du har muligheten til å levere panten rett i deres Unibox pantekontainer her i Forskningsparken og få panten rett inn på egen konto.

Gratis vaksinesjekk for alle

«Ikke tro at alle andre vet best. Du må tørre selv! Dessuten lærer du så mye mer på å prøve og feile. Du kan uansett ikke regne med at alt blir perfekt fra start.»

Tar opp kampen mot batteri-branner i avfallssorteringen

«Vi snakket med en erfaren gründer i USA tidligere i år, og han sa: "Have fun and get shit done!" Det er noe vi prøver å huske på.»

Utvikler neste generasjons solbeskyttelse

"Ikke gi opp! Det kommer til å være vanskeligere enn du tror og ta lengre tid enn du ser for deg, men min erfaring er at det vanligvis ordner seg til slutt!"

La humla suse: Slik bidrar Forskningsparken til biologisk mangfold

Grøntområder og biologisk mangfold er kanskje ikke det du forbinder mest med Forskningsparken. For du visste kanskje ikke at det finnes både dam, bekk, grønne tak og snart en blomstereng som bidrar til å skape liv i området rundt parken?

5 gode grunner til å velge en grønn vei til jobben i Forskningsparken

Folk som jobber i Forskningsparken velger mer miljøvennlig enn andre når de skal reise til og fra jobb, viser en undersøkelse gjennomført av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Transportøkonomisk institutt i 2018. Kanskje fordi det er enkelt å få til?

Utvikler smarte og rehabiliterende bikuber

Franskmannen Christophe Brod hoppet ut av telekombransjen, og rett inn i birøkterbransjen. Nå er han og Beefutures klare for å innlede en aldri så liten revolusjon innen bikuber.

Ikke la mobilen stjele søvnen din

Tar du med deg mobilen på soverommet? Er den det første du plukker opp når du våkner? Hvis du i tillegg strever med søvn kan det være lurt å endre rutiner, sier gründerne av Selah Sleep, Christine Øvstedal og Maria With Hoen.

Gjenbruker det gamle elbilbatteriet ditt

Kasserte elbilbatterier er i ferd med å bli et kjempeproblem. Evyon vil utnytte «søppelet» til det fulleste.

La ikke avfallet gå til spille

Er du flink til å kildesortere på jobb? Tallene viser at du sannsynligvis har litt å gå på. Alle som jobber i Forskningsparken sorterte i 2022 ca 55% av sitt avfall. Det vil si at nesten halvparten av alt som ble kastet gikk i restavfallet.

Svinnet forsvinner

Det er i snitt 600 mennesker innom de to kantinene i Forskningsparken hver dag. Da gjelder det å beregne nok, men ikke for mye mat.

På jakt etter strømtyven

- Det er ikke alltid de mest synlige tiltakene som er de meste effektive, sier Erik Ersnes. Han er teknisk sjef for Forskningsparken og har god oversikt over energiforbruket i parken.

Aleap gjør noe ingen andre helseinkubatorer gjør

Mens andre helseinkubatorer spesialiserer seg, har Aleap holdt dørene åpne for flere fagområder. Det har ført til suksess. Nå har de doblet kontorområdet, og fortsetter å vokse med snart 60 selskaper i stallen.

ShareLab har fått seks nye lab-suiter

Det er høy aktivitet hos lab-inkubator ShareLab, og nå er kapasiteten enda bedre. Samtidig er de første selskapene på vei ut av «redet».

Lås opp møterommet med Unloc

Ny pilot for kort- og nøkkelfri adkomst til møterom.

På leting etter rent vann

– Ved å kombinere tradisjonelle fagområder på nye måter kan du finne løsninger på mange problemer, sier selskapets leder, Helene Ree Ruden.

Skal skape innovative løsninger for helsevesenet

Health2B er en ny arena der offentlige og private innen helse kan komme sammen og løse morgendagens utfordringer.

Gjør forretning av forskning med banebrytende mikro-mikrofoner

Sverre Dale Moen var med på å etablere tech-suksessen Chipcon i 1996. Nå er han daglig leder i SensiBel. Felles for selskapene er at de springer ut av forskere fra SINTEF og har gode vekstvilkår i Forskningsparken.

Seriegründeren drives av ønsket om å skape noe i verdensklasse

Flere suksesshistorier er det «enkle» grepet som skal til for at norske startups og gründerbedrifter skal fortsette veksten, mener Odd Skarheim. Seriegründerens viktigste motivasjonsfaktor er ønsket om å skape noe i toppklasse.

«Plutselig er innovasjonene der, og da må du gripe dem»

Nå ruster Forskningsparken opp for å gjøre det lettere for forskere og studenter å ta ideene sine ut i verden.

Leder for en dag i Forskningsparken

I år fikk vi gleden av besøk fra 3 unge ledertalenter som har fulgt 3 toppsjefer i Forskningsparken, under «Leder for en dag», et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap.

Tar norsk vaksineteknologi ut i verden

I Forskningsparken utvikles det banebrytende vaksiner mot kreft, infeksjonssykdommer og koronavirus. Veien dit har vært unødvendig bratt, mener Norges mest suksessfulle bioteknologi-gründer.

Glem klasserom og trauste læringsvideoer

Hva har Equinor, Circle K og norsk psykiatri til felles? De er alle svært begeistret over dataspillene til Attensi.

Aleap blant de 25 beste biotech inkubatorene i Europa

For første gang er Aleap inne på Labiotech.eu sin liste over de 25 beste biotech inkubatorene i Europa.

Vaccibody bygger milliardverdier i Forskningsparken

Vaccibody er en av Norges ledende biotekselskaper. Selskapet har en banebrytende teknologiplattform som brukes innenfor blant annet vaksiner mot kreft og infeksjonssykdommer.

Tester hvor mange som har hatt Covid-19

En omfattende forskningsstudie skal finne ut hvor mange i Norge som faktisk har antistoffer mot koronaviruset.

Ikke i tvil om at Northzone vil investere

Forskningsparken er et relevant sted å være for oss, sier partner Bjørn Stray. Han er ikke i tvil om at Northzone kommer til å investere i noen av selskapene som holder til her.

Nye verdiøkende arbeidsplasser

Det er to hovedoppgaver vi skal løse i Oslo Science City, sa Idar Kreutzer: Vi skal akselerere det grønne skiftet OG vi skal skape nye verdiøkende arbeidsplasser.

Bjørn Erik Reinseth ny adm. direktør i Forskningsparken

Bjørn Erik Reinseth er av styret i Oslotech ansatt som ny administrerende direktør i selskapet etter Karl-Christian Agerup som har ledet selskapet de siste 10 årene.

Statsminister med høye forventninger

- De som lykkes med å utvikle samfunnet sitt, har tort å tenke nytt. De har tort å investere i en fremtid, tort å utvikle seg. De har tort å ta sjanser, sa statsminister Erna Solberg på pressemøtet for lanseringen av Oslo Science City

GE Healthcare inn i ny lab i Forskningsparken

GE Healthcare driver innovasjon og utvikling i Norge og betjener årlig 90 millioner pasienter globalt med diagnose og legemidler. Nå flytter de inn i nybygget lab i Forskningsparken i Oslo.

Utviklet selvbetjeningsløsning sammen med sin første kunde

Tidemann Norli og Dexter Smith eier og driver selskapet ninito. De har utviklet en selvbetjeningsløsning for restaurantbransjen, slik de har hos McDonalds.

Hvordan bli en magnet for innovasjon?

Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City – ble etablert våren 2019. Nå skal området utvikles videre med arbeidsplasser, boliger og kultur- og servicefunksjoner.

Covid-19: Tryggere tilbake til jobb med Vitas' hjemmetest for antistoffer

Vitas er en anerkjent analyselab i Forskningsparken. Med 26 års erfaring i analyse og med utstrakt internasjonal forsknings- og utviklingsaktivitet har de jobbet på høygir siden mars med støtte fra skattefunnprogrammet til Norges forskningsråd.

Stor interesse for ny forskning

På Impact Breakfast i Forskningsparken møtes forskere, investorer og entreprenører

Kildesortering i Forskningsparken

I miljøstasjonen i U1, rett ved utkjøringen fra garasjen finner du beholdere for avfall. Der kan du kaste spesialavfall som f.eks. glass, porselen, metall, el-avfall og batterier.

Cutting Edge Festival 2019 - Alt.Future

Cutting Edge festivalen har på kort tid etablert seg som en festival som teknologinteresserte valfarter til for å få med seg de nyeste trendene globalt, og samlet i fjor over 1000 mennesker.

Nystiftede Nordic Brain Tech

Cathrine Ro Heuch er CEO i nystiftede Nordic Brain Tech AS som utvikler en forskningsbasert tjeneste, en hjemmebehandling som virker forebyggende mot migrene.

Ny sjef med drømmebakgrunn

Selskapet Amicoat i Forskningsparken produserer et bakteriedrepende stoff som er forsket frem ved Universitetet i Tromsø.

Fra IoT til industriell ultralyd

Sigurd Øyen er ny i Forskningsparken, og klar for oppdrag innen ultralyd og elektronikkdesign.

Hun vil dra kolleger inn i fremtiden

Lege Ida Susanna Fattah mener vi står ovenfor et tapt potensiale.

Ny i Forskningsparken

Ole Martin Odland og Nordcad flyttet inn i Forskningsparken i april. De leverer software til elektronikkutvikling og er fornøyd med å ha landet her.

Oivi vil forhindre at diabetikere blir blinde

– Dette stedet er en slags magnet for flinke folk og ambisjoner, sier Anders Eikenes utenfor kontorene i Forskningsparken. Han er i gang med sitt andre oppstartsselskap.

Forskningsparkens historie

Forskningsparken ble offisielt åpnet i 1989. Nedenfor finner du utvalgte milepæler i vår rike innovasjonshistorie.