Utvikler neste generasjons solbeskyttelse

Publisert: 14 august 2023

Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke

Foto: "Don’t give up! It is going to be harder than you think and take longer than you imagine, but my experience is that it all usually works out in the end."

"Ikke gi opp! Det kommer til å være vanskeligere enn du tror og ta lengre tid enn du ser for deg, men min erfaring er at det vanligvis ordner seg til slutt!"

Fakta

Hvem: Oscar Solér

Hva: CEO

Hvor: 3SKIN

Hva er 3SKIN, og hvilket problem ønsker dere å løse?

Halvparten av Norges befolkning over 50 år har skader på huden forårsaket av solen, som igjen kan utvikle seg til hudkreft. 3SKIN lager en solkrem som gjør tre ting: Den beskytter huden din mot solskader, fornyer det øverste hudlaget og hjelper til med å øke produksjonen av kollagen, noe som fører til sunnere hud. Vi bruker samme metode som har vært brukt i medisinsk behandling av hudkreft og solskadet hud i over 30 år, bare i lavere doser.

Idéen kom fra en av grunnleggerne, en hudlege, som ønsket å løse problemet med hudskader før medisinsk behandling blir nødvendig.

Hvorfor valgte du å bli med i en oppstart?

Jeg ble med i 3SKIN fordi jeg virkelig tror på dette produktet. Jeg tror vi kan utgjøre en forskjell og endre hvordan folk tenker på hud og hudhelse. Vi har et produkt basert på 30 års forskning, et sterkt team med engasjerte mennesker og pålitelig finansiering fra vårt investornettverk. Min bakgrunn er innen industriell design, men jeg har også studert medisin, så dette var en perfekt match.

Når tenkte du sist: Dette kommer ikke til å gå!

Vi opplever tilbakeslag hele tiden. Patentsøknader er notorisk vanskelige, spesielt i USA. Produktutvikling er utfordrende. Et eksempel er at vårt aktive ingrediens i utgangspunktet krevde at produktet skulle oppbevares kaldt. Ikke veldig praktisk for solkrem! Men vi løste det, og produktet vårt kan oppbevares ved romtemperatur i 2 år.

Når tenkte du sist: Dette kommer til å gå!

Like før jul da vi kunne påstå at vi hadde et ferdig produkt. Det har vært en gradvis prosess selvfølgelig, men det var en høydepunkt.

Hva er ditt beste råd til ferske gründere?

Ikke gi opp! Det kommer til å være vanskeligere enn du tror og ta lengre tid enn du ser for deg, men min erfaring er at det vanligvis ordner seg til slutt!