Aktivitet gjennom året
– Vi ønsker at programmet skal være en kombinasjon av input og å jobbe og teste løsninger selv, sier Joseph Makokha, postdoktor ved Insititutt for informatikk ved UiO og ekspert på Design Thinking.
Etter den første workshopen med teamarbeid og veiledning fra erfarne undervisere, kan studentene delta på et «dark horse event». Der kan gamle ideer plukkes fram for å se om det likevel var noe gull der. Utover året arrangeres det også gratis middager med foredrag fra gründere i Startuplab, demodag og pitchekvelder. Til sommeren får noen av teamene mulighet til å jobbe videre med ideen sin med finansiering fra Innovasjon Norge, Veksthuset og Studentenes Entreprenørskapsfond.
Samarbeid på tvers
Det er UiO Veksthuset for verdiskaping, i samarbeid med OsloMet, BI, Kristiania, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Studentenes Entreprenørskapsfond i Oslo som står bak initiativet. Deltakerne på programmet er både studenter med og uten bakgrunn fra entreprenørskap, innen fagfelt som matematikk, medisin, filosofi og samfunnsvitenskap.
– En av Veksthusets hovedoppgaver er å styrke innovasjonskulturen ved UiO. Da har vi stor tro på at det er lurt å starte allerede med studentene, slik at de får innovasjonstankesettet og entreprenørskap inn under huden tidlig. Dette kan de ta med seg i videre studier og karriere, enten i eller utenfor akademia, sier senior innovasjonsrådgiver Nicolay Bérard-Andersen som har tatt initiativ til Co-Create.