Gratis vaksinesjekk for alle

Publisert: 23 august 2023

Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke

Foto: Anne-Marie Korseberg Stokke

«Ikke tro at alle andre vet best. Du må tørre selv! Dessuten lærer du så mye mer på å prøve og feile. Du kan uansett ikke regne med at alt blir perfekt fra start.»

Fakta

Hvem: Ingrid Kimmestad

Hva: CEO & Founder

Hvor: Flokki

Hva er Flokki, og hvilket problem ønsker dere å løse?

Flokki er den første digitale vaksineplattformen i Norge. Det er et sted der du kan sjekke hvilke vaksiner du har tatt, få råd om hva du trenger og bestille resept på nye vaksiner. Det nasjonale vaksineregisteret inneholder allerede en oversikt over tidligere vaksineringer, men det gir deg ingen anbefalinger og forklaringer på hva de ulike vaksinene beskytter mot. Det gir deg heller ingen vei videre hvis du ønsker å ta en vaksine. Vaksinering er viktig for folkehelsen og vi ønsker å gjøre det lettere å sørge for at du har den beskyttelsen som helsemyndighetene anbefaler.

Hvorfor valgte du å jobbe i en startup?

Jeg kommer fra en gründerfamilie og begge mine to eldre brødre har startet egne selskaper. Flokki var faktisk min bror sin ide, som er infeksjonsoverlege. Vi begynte å snakke om det på en hyttetur og jeg fikk da oppdraget med å finne ut hvor mange som manglet vaksiner. Det jeg fant ut var at 2 av 3 mangler anbefalte vaksiner, og at dette var noe vi kunne gjøre noe med. Og siden det var jeg som hadde best tid av oss tre akkurat da, ble det jeg som tok selskapet videre som CEO, mens de ble med som rådgivere.

Når tenkte du sist: Dette kommer ikke til å gå!

Det tenker jeg jevnlig! Det er dager jeg går ut fra Forskningsparken og tenker «Ja, det var det! Da var det over. Dette finner jeg ikke noen løsning på», og så er det andre dager der jeg nærmest flyr ut herfra med en kjempegod følelse. Det er virkelig en berg- og dalbane! Teambygging er spesielt utfordrende. Man er avhengig av å finne de rette menneskene og med begrensede ressurser er det ikke rom for feil.

Når tenkte du sist: Dette kommer til å gå!

Det å faktisk komme dit hvor vi har et ferdig produkt som er klar til lansering er en virkelig god følelse. Vi har holdt løftet til investorene våre, så nå er det opp til publikum!

Hva er ditt beste råd til ferske gründere?

Ikke tro at alle andre vet best. Du må tørre selv! Dessuten lærer du så mye mer på å prøve og feile. Du kan uansett ikke regne med at alt blir perfekt fra start.

Og noe som er veldig viktig: Ikke bygg for mye av produktet ditt ferdig før du har snakket med folk og testet. Lag heller en prototype i Figma på egenhånd som du viser til målgruppen din. Jeg har selv stått med prototypen av Flokki og en bolle Twist på gata og bedt folk teste løsningen. Det lærte jeg masse av!