Møt fremtidens gründere på NM i Studentbedrifter

Publisert: 22 mai 2024

Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke

Foto: Ungt Entreprenørskap

Den 6. juni samles studenter fra hele landet i Forskningsparken for å konkurrere om tittelen «Norges beste studentbedrift». De får også en unik erfaring med seg i sekken.

– Årets NM blir en dag med full aktivitet! Det er 21 studentbedrifter og 30 jurymedlemmer fra arbeidslivet som deltar i de fem kategoriene det konkurreres i. På forhånd har bedriftene sendt inn forretningsplan og IPR-plan, og på selve dagen skal de pitche, ha jurydialoger samt stå på stand der jurymedlemmene og andre interesserte kan komme og bli bedre kjent med dem, sier Grete I. Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap.

Det er Ungt Entreprenørskap som står bak det pedagogiske programmet «Studentbedrift» og det årlige Norgesmesterskapet. Studentene som deltar får mulighet til å tilegne seg kunnskap og ferdigheter innenfor bedriftsetablering, få arbeidsrelevant praksis, samt samarbeide med andre studenter og potensielle arbeidsgivere.

NM i Studentbedrift: 6. juni 2024

NM Studentbedrift er åpent for alle som ønsker å være publikum. Det er gratis å besøke/delta i programmet i Forskningsparken 6. juni (pitch og besøk på stand).

«Studentene som deltar får mulighet til å tilegne seg kunnskap og ferdigheter innenfor bedriftsetablering, få arbeidsrelevant praksis, samt samarbeide med andre studenter og potensielle arbeidsgivere.»

Grete I. Nykkelmo

– Noe av det deltakerne selv setter absolutt mest pris på er å møte nærings- og arbeidslivet og få vist frem seg og sine produkter og tjenester til folk som faktisk arbeider med dette og som kan gi studentene gode tilbakemeldinger på arbeid og løsninger. Studentene får veldig viktig erfaring og knytter nettverk som vi ser de får mye nytte av ved senere anledninger, sier Nykkelmo.

Deltakerne har jobbet med sin bedrift i opptil et år, og har kvalifisert seg gjennom regionale konkurranser til å representere sin skole i NM. I 2023 var det Oslo Analytic SB fra Master i entreprenørskap på OsloMet som gikk av med seieren og fikk representere Norge i EM for studentbedrifter, Gen-E 2023.

Fjorårets vinnere var Oslo Analytics.

En av dommerne er Bjørn Erik Reinseth, CEO i Forskningsparken. Han har tidligere vært dommer i både NM for elev- og studentbedrifter.

– Som alltid forventer jeg en imponerende kreativitet og skaperevne. Jeg vil påstå at det Ungt Entreprenørskap får fram gjennom sitt arbeid er sterkt drivende for verdiskapingen i Norge, sier Reinseth.

Grete I. Nykkelmo og resten av teamet i Ungt Entreprenørskap oppfordrer alle i Forskningsparken til å ta en tur innom:

– Alle som er nysgjerrige på de spennende bedriftene er velkommen til å møte dem på stand i Glassgata kl 12-14 den 6. juni. Hvem vet, kanskje du treffer din neste ansatt eller en fremtidig forretningspartner?