5 gode grunner til å velge en grønn vei til jobben i Forskningsparken

Publisert: 24 mai 2023

Tekst: Anne-Marie Korseberg Stokke

Folk som jobber i Forskningsparken velger mer miljøvennlig enn andre når de skal reise til og fra jobb, viser en undersøkelse gjennomført av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Transportøkonomisk institutt i 2018. Kanskje fordi det er enkelt å få til?

1. Kollektivtibud på alle kanter

Det er sjelden lenge til neste avgang fra stoppestedene Forskningsparken, Blindern, Gaustad (buss) eller Vindern (buss) som ligger fra 5 til 10 minutters gange fra parken.

Se veibeskrivelser her.

2. God plass til sykler

Det er sykkeloppstillingsplasser på plassen foran hovedinngangen og flere sykkelbur utendørs. Har du en sykkel som naboen er misunnelig på, kan du leie plass i de låste sykkelburene i parkeringshuset.

3.Vask for både sykkelen og deg selv

Er det søleføre tar du bare en rask spyling av sykkelen i sykkelvasken. Ønsker du en spyling av kroppen i tillegg, er det flere dusjer og garderober tilgjengelig.

4. Lad bilen mens du jobber

I parkeringshuset er det 15 ladeplasser for elbiler. Du registrerer deg i Onepark-appen og plugger inn med din medbragte kabel. Men husk: Det er god parkeringsskikk, og faktisk også påbudt, å flytte bilen til en annen plass når den er ferdig ladet.

5. Få opp pulsen – eller ikke

Hvorfor ikke slå sammen treningsturen og transporten? Om du velger å sprinte, jogge, gå eller rusle til jobb er det uansett fine og grønne omgivelser rundt Forskningsparken. Etter gjenåpningen av Gaustadbekken har uteområdet mot t-banen fått et realt ansiktsløft. Bekken er dekorert med mosekunst laget av kunstnerkollektivet Straight of the Wall, med sitteplasser langs bekken, sykkelparkering for leietakere samt utendørs treningsapparater. Og ble du svett etter turen, tar du bare en dusj i garderoben og låner et av de låsbare skapene til treningstøyet.