Sharelab: Kompetanse til låns

Publisert: 19 oktober 2023

Tekst: Anne-Marie Korsberg Stokke, Oslotech AS

Hvis du mangler et ekstra sett hender og et klokt hode til ditt prosjekt, men ikke har mulighet til å ansette noen, kan ShareLab tilby løsningen. «Scientist for Hire» er en tjeneste de med suksess har drevet noen år allerede.

ShareLab er kanskje mest kjent for å være en inkubator for biotech-startups og et sted du kan leie laboratorieplass. Men de kan også gi deg tilgang på kompetent arbeidskraft i form av forskere og lab-teknikere.

- Vi stiller som alltid med infrastruktur, lab og instrumenter, men også med folk. Vi ser at en del selskaper har godt finansierte prosjekter som de skal gjennomføre. Men siden prosjekter er tidsbegrensede, har de ikke mulighet til å ansette noen. Det er her vi i ShareLab kan tilby en smidig og attraktiv løsning , sier Marius Øgaard, en av partnerne i ShareLab.

Fra venstre: Samrawit M. Gebretensaie, Marius Øgaard og Katarzyna J. Marciniak i ShareLab-teamet.

I samarbeid med kunden finner vi en kvalifisert person og vi sørger for alt det praktiske rundt lønn og personal.

Marius Øgaard

Han forteller at kompetansen de leier ut kan komme fra det faste teamet i ShareLab, fra freelancere eller fra en av startup-selskapene i stallen som har ledig kapasitet.

- I samarbeid med kunden finner vi en kvalifisert person og vi sørger for alt det praktiske rundt lønn og personal. Dette er et tilbud med lav terskel og det skal være både enkelt og raskt å komme i gang med arbeidet, sier han.

- Alle kunder som leier enten plass eller personale har selv ansvar for gjennomføring og kvalitetssikring av forsøk og eier selvsagt alle resultater, understreker Øgaard.

Et av selskapene som har benytt seg av tjenesten er Tribune Therapeutics AS. De utvikler et nytt legemiddel for behandling av ulike typer fibrose. De har nylig engasjert en forsker fra ShareLab for å utføre prosjektarbeid de ikke har kapasitet til med sin faste stab.

- Dette har vært veldig lettvint og verdifullt for oss. Denne løsningen gjør det lett å komme raskt i gang med praktisk arbeid og det gir resultater, sier Georg Vo Beiske, CEO i Tribune Therapeutics.

Samrawit Michael er laboratorieingeniør i ShareLab og er en av forskerne som kan leies til et prosjekt. Hun har en Mastergrad i molekylærbiologi og biokjemi, og flere års erfaring som trainee ved Institutt for kreftforskning ved OUS.

Samrawit M. Gebretensaie og Katarzyna J. Marciniak i ShareLab.

- Jeg elsker jobben min som "Scientist for hire" hos ShareLab. Det er spennende å dykke ned i vitenskapelig forskning, lære nye teknikker, og å komme i kontakt med mennesker fra forskjellige selskaper, og lære ny teknikk. Denne rollen gir meg som nyutdannet en viktig sjanse til å utvide horisonten min og nettverket mitt, sier Samri.

Trenger du ekstra fagkompetanse til ditt prosjekt? Ta kontakt med ShareLab.