La humla suse: Slik bidrar Forskningsparken til biologisk mangfold

Grøntområder og biologisk mangfold er kanskje ikke det du forbinder mest med Forskningsparken. For du visste kanskje ikke at det finnes både dam, bekk, grønne tak og snart en blomstereng som bidrar til å skape liv i området rundt parken?

Hvis du ankommer Forskningsparken med t-bane, enten til stasjonen med samme navn eller via Blindern T, vil du gå gjennom områder som er anlagt med tanke på å øke det biologiske mangfoldet i området.

- I dammen som ligger mellom UiOs Institutt for Informatikk og Forskningsparken finnes det allerede et rikt liv med dyr og insekter, og med tiden kan det være at det kommer fisk også, sier Erik Ersnes, teknisk sjef i Forskningsparken.

 

IMG_6649_web.jpg


Dammen er et samarbeid mellom universitetet, kommunen og Forskningsparken. Planen er at Gaustadbekken skal ledes inn i dammen, videre forbi Blindern T og til slutt ned til Frognerparken.


Blomstereng og insektshotell
Det er ikke mange gressplener rundt parken, og snart blir det færre:


- En plen er i praksis en grønn ørken, så vi ønsker nå å gradvis erstatte gress med stedegne blomster som kan være mat for insektene, sier Erik.


- Blir det full blomsterprakt allerede denne sommeren?


- Det har allerede kommet opp en del blomster i hagen ved Living Kitchen-kantinen. Vi kommer til å så flere arter her, men det vil ta tid før det står i full blomst.

Biologisk-mangfold_47_web.jpg

Biologisk-mangfold_66_web.jpg


Området ligger mellom syd-enden av Forskningsparken, ved barnehagen. Barna i barnehagen skal delta aktivt i etableringen av blomsterengen ved å plante frø selv og lære mer om blomster og insekter. De skal også lage et insektshotell som kan være et hjem for pollinerende insekter.


- Vi er godt i gang med planleggingen av insektshotellet, og barna gleder seg til å bygge, sier daglig leder i Forskningsparken Montessori, Tina Pfeifer.


Grønne tak
Et tiltak som har blitt veldig populært i urbane strøk de siste årene er å anlegge såkalte grønne tak. Store deler av taket på Forskningsparken er dekket av planter som lagrer vann, binder støv og holder taket kjølig, i tillegg til å gi mat og ly til insekter.

 

Biologisk-mangfold_54_web.jpg


- Hvis du tar deg en tur på takhagen til Gaustadtoppen, så vil du oppdage en rekke blomsterarter som er spesielt valgt ut for å øke det biologiske mangfoldet, sier Erik. – I tillegg er det jo veldig pent!

Erik Ersnes

Teknisk sjef

E: erik(a)forskningsparken.no 

T: +47 400 66 720 | +47 22 95 85 00

Eli på LinkedIn Knytt kontakt på LinkedIn

Forskningsparken

Forskningsparken er et innovativt fellesskap hvor mer enn 3000 mennesker har sin daglige arbeidsplass i kontorområder og laboratorier. 

Les mer