Starthjelp for ambisiøse gründere

En inkubatorer kan tilby kompetanse, nettverk og finansiering til startups.

Har du et oppstartselskap som trenger tilgang på kompetanse, nettverk, lokaler og kanskje finansiering? Da kan du søke om plass hos en av våre tre inkubatorer Startuplab, Aleap eller ShareLab.

Empirien viser at fysisk nærhet bidrar til mer samspill. Å dele innsikt, kunnskap og erfaringer med andre gir oftest noe positivt tilbake. Derfor lager vi i Forskningsparken felles arenaer, bygger oppstartsarealer og inkubatorer for nye selskaper, arbeider med bevisst samlokalisering, rigger arealer for ulike arbeidsprosesser, møteplasser for deling og samarbeid, faglig utvikling og inspirasjon.

Startuplab: Teknologi

Startuplab er en inkubator, akselerator og tidligfase-investor for Norges mest ambisiøse startups innen teknologi, fordelt på seks ulike industriprogrammer. Startuplab ble startet i Forskningsparken i 2012 og er i dag til stede i både Oslo og Bergen, har nærmere 100 aktive medlemsbedrifter til enhver tid og har siden oppstarten foretatt investeringer i mer enn 130 bedrifter.

Aleap: Helse

Aleap er den største inkubatoren for helse-startups i Norden. Gjennom den unike Aleap™-modellen hjelper de ambisiøse gründere med å bygge vellykkede vekstbedrifter, og gir dem kompetanse, nettverk og finansiering i verdensklasse.

ShareLab: Biotech

ShareLab er Skandinavias ledende biotech-inkubator for akademia, startups og industri. Her skapes den neste generasjonen biotech-selskaper. ShareLab tilbyr kontorplasser, fullt utstyrte laboratorier, lab-administrasjon, et faglig og kommersielt nettverk og veiledning – alt samlet på to etasjer i Forskningsparken.

Relaterte artikler

Ny dPCR kjernefasilitet i ShareLab

QUIAGEN har valgt ShareLab sin base for sin nye kjernefasilitet. Målet er å etablere dPCR som en mainstream teknologi i den norske biotech-industrien.

Makta og kapitalgapet: Lise Fulland om hvorfor 9 av 10 gründere er menn

Man skulle ikke tro at hvilket kjønn du tilhører har en betydning for om du starter et selskap eller ikke. Likevel blir 89% av alle norske selskaper startet av menn, ifølge tall fra 2020. 99% av all finansiering går til mannlige team*. Til tross for dyster statistikk ser Investment Partner i Startuplab, Lise Fulland, positive tendenser. Men ingenting skjer av seg selv.

Hardwarelab: Bygg, test, gjenta

Går du gjennom glassgaten i nederste etasje av Forskningsparken vil du passere noe som minner om en zoologisk hage for tech-nerds. Det er Startuplabs eget verksted, Hardwarelab. Her blir prototyper utviklet, testet, endret, forkastet - eller ender som suksessfulle produkter.

Sharelab: Kompetanse til låns

Hvis du mangler et ekstra sett hender og et klokt hode til ditt prosjekt, men ikke har mulighet til å ansette noen, kan ShareLab tilby løsningen. «Scientist for Hire» er en tjeneste de med suksess har drevet noen år allerede.

Viser vei for helsenæringen

Regjeringens satsing på helsenæringen har vært varslet lenge og det nylig lanserte veikartet er en god beskrivelse av terrenget, men har også noen mangler, mener sentrale aktører.

ShareLab har fått seks nye lab-suiter

Det er høy aktivitet hos lab-inkubator ShareLab, og nå er kapasiteten enda bedre. Samtidig er de første selskapene på vei ut av «redet».

Aleap gjør noe ingen andre helseinkubatorer gjør

Mens andre helseinkubatorer spesialiserer seg, har Aleap holdt dørene åpne for flere fagområder. Det har ført til suksess. Nå har de doblet kontorområdet, og fortsetter å vokse med snart 60 selskaper i stallen.

Aleap blant de 25 beste biotech inkubatorene i Europa

For første gang er Aleap inne på Labiotech.eu sin liste over de 25 beste biotech inkubatorene i Europa.

Kommende arrangementer

Zero Emissions Construction

Hafslund, Brick & Mortar Ventures & Startuplab

2030 Summit

A Climate Tech Event by Startuplab

100 Pitches - Quarter Finals

Norway’s largest pitching competition for investor-ready startups

  • 24 sep 2024
  • Quarter Finals
  • Forum